1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli: İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum

Bahçeli: İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum

featured
service

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM grup toplantısında İsrail’in Filistin saldırılarını kınadı. Bahçeli, “İsrail, savaş uçaklarıyla ölüm saçmıştır. Bizim lügatimizde bu tip vahşeti tanımlayacak ne bir kelime ne de bir kavram vardır. Netenyahu, yani caniyahu başta olmak üzere, İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum” diye konuştu.

“Köklü müdahalelerin tam vaktidir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkemizde İsrail başbakanı ve savunma bakanı hakkında yakalama kararı alınmasını istedi. Bahçeli, “Bu gündem aynı zamanda küresel ve bölgesel geleceği pek çok tehlikeyi içerecek şekilde ve çok yönlü etkileyecektir. Soykırım karşısında sessiz ve seyirci kalanlar, üstelik aleni destek sağlayanlar dünya barışına, insanlık huzuruna İsrail’le birlikte müştereken karşıdır. Artık ekonomik, diplomatik ve ticari nitelikli önleyici tedbirler yerine cezalandırıcı, seri ve zincirleme askeri yaptırımları esas alan köklü müdahalelerin tam vaktidir” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın yüzde 10’u kadar Filistin davasının arkasında durabildiler mi?”

“Dünyanın sessiz çoğunluğu, kuşkusuz İsrail soykırımının ahlaken ve vicdanen karşındadır.” diyen Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Debdebe içinde hüküm süren emirlerin, sultanların, kralların basit kurnazlığa tevessül etmeleri, cılız kınama mesajlarıyla göz boyamaları akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Zulüm karşısında tarafsızlık diye bir şey olamaz. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demek zalimlere zımnen onay vermektir. Gafil mi, mütegafil mi, belli olmayan İslam toplumlarının diriliş ve toparlanışı, vahdet ve vuslat ışığıyla aydınlanması için daha ne bekleniyor? Daha ne isteniyor? Daha ne kadar sabır gerekiyor? Gazzeli çocuklar açlıktan kırılıp bayramlık kıyafet yerine kefen giyerken, süt içmesi gereken bebekler kendi grup kanlarını içe içe gözlerini yumarken, milyar dolarlar içinde kulaç atan, Allah’tan korkuyu sadece sözde hatırlayan bazı İslam ülkelerinin bohem yöneticileri, gece yastığa başlarını koyduklarında gerçekten de huzur duyabiliyorlar mı? Haydi hepsini geçtik de, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzde onu kadar gönülden, içten, ta derinden mazlumların yanında, Filistin davasının arkasında durabildiler mi? Türkiye her ihtimali değerlendirerek bugüne kadar yürüttüğü öncü rolünü üst bir seviyeye taşımalı, Siyonist barbarlıkla yüzleşip masumların lehine doğrudan devreye girmelidir.”

“Sözde bölgesel seçimler yapılacak”

ABD yönetiminin Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK’nın paravan örgütü Suriye Demokratik Güçleriyle yeni bir oyun kurduğunu ifade eden Bahçeli, “Ortadoğu’nun çalkantılı ortamından istifadeyle; Tabka, Afrin, Deyrezor, Rakka, Münbiç, Cezire başta olmak üzere, Suriye’nin kuzeydoğusunu kapsayan 133 yerel yönetimin belirlenmesi amacıyla 11 Haziran’da sözde bölgesel seçimler yapılacaktır. Bu demokrasi ve yasa dışı seçim girişimi demek, Suriye’nin bölünmesinde yeni bir etap, yeni bir aşama demektir.Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin bu sözde seçimleri tanımayacaklarını ve boykot edeceklerini açıklaması da ayrıca ele alınmalıdır. Bölücü terör örgütünün Rojava adıyla tarif ettiği Suriye’nin kuzeydoğusunda, ABD’nin teröristlerle kurduğu sürekli diyaloğu stratejik önemde gördüğü açıktır” dedi.

“Askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır”

Türkiye ile Suriye’nin eşgüdüm halinde askeri operasyon yapması gerektiğini ifade eden Bahçeli “Türkiye Cumhuriyeti, Suriye yönetimiyle karşılıklı anlayış ve uzlaşma vasatında el ele vererek, yani Ankara ile Şam arasında işbirliği köprüsü inşa edilerek terör örgütünün işgal ve istila ettiği alanları demokratik vasıtalarla ihata teşebbüsüne katiyen müsaade edilmemelidir.Bölücü terör örgütünün, kaynağında ve ürediği bataklık alanlarda Türkiye ile Suriye’nin eşgüdüm halinde yapmalarını önerdiğim askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır” şeklinde konuştu.

Bahçeli: İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum
Yorum Yap