1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Müjde: Ulaşım 1 TL!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Müjde: Ulaşım 1 TL!

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 28 Mayıs Salı günü itibariyle uygulamaya alınan yeni tarife ile öğrenci toplu taşıma ücreti 1 TL’ye düşürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim öncesi vaat ettiği üniversite ring sefer ücretinin 1 TL’ye indirilmesinin ardından, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bazı hatlarda da indirim yapıldı.

İndirim uygulanacak olan hatlar ise şu şekilde;

  • Menteşe Stadyum-AVM-Kötekli-Yeniköy
  • Menteşe Stadyum-AVM-Kampüs
  • Menteşe Stadyum-Otogar-TOKİ-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu-Kampüs
  • Menteşe Otogar-Stadyum-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu-Kötekli Yeniköy(Gece Otogar Hattı)
  • Menteşe-Otogar-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu-Kötekli-Yeniköy

“Yanlışlık oldu sandım”

Yeni tarife öğrencilerden büyük memnuniyet topladı. Psikoloji Bölümü öğrencisi Emel Nur, “Bugün merkeze gitmek için otobüse bindim. Her zamanki kartımı bastım ve 1 TL alındı yazdı. Normalde 12.5 TL düşmesi gerekirken 1 TL düştü. Önce şaşırdım, yanlışlık oldu sandım. Durumu öğrenince çok mutlu oldum” dedi.

Hemşirelik Bölümü öğrencisi Zeynep Özçelik ise “Fiyatlar daha yüksekken sürekli fakülteye git gel zor oluyordu. Ulaşım bize biraz pahalı geliyordu. Aylık 300 TL yol parasına veriyordum. Artık merkeze gidip gelmek de 1 TL” şeklinde konuştu.

Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ecem Nur Boztepe, ” Ailemin gönderdiği belli bir bütçe var. Günlük 50 TL yol parasına gidiyordu. Kendimden kısmam gerekiyordu. Bundan sonra daha güzel olacak” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Müjde: Ulaşım 1 TL!
Yorum Yap