1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel: Geziyi Selamlıyorum

Özgür Özel: Geziyi Selamlıyorum

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yıl dönümünü hatırlatan Özel, “Topçu Kışlası yapılmasına karşı çıkanların bir araya gelmeleri ile başlayan, toplumsal duyarlılık, çevrenin korunması, yaşam biçimine yapılan müdahalelere itiraz, toplumsal gösteri ve protesto hakkının kullanılmasına yönelik Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yıl dönümündeyiz. Buradan Gezi’yi selamlıyorum” diye konuştu.

Özel ayrıca, “Bu esaret son bulmalıdır” diyerek, “Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Osman Kavala, her birisi orada, her birimizin yerine tutulmaktadır” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve yaşanan insanlık suçuna değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 7 Ekim’den bu yana saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 36 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

“İsrail devletinin katliamını kınıyorum”

Refah bölgesinde masum sivillerin bulunduğu çadır kampının bombalanmasını da sert bir dille eleştiren Özel, “40 Gazzeli hayatını kaybetti. İsrail devletinin katliamını kınıyorum. Tüm dünya ülkelerini Filistin’i tanımaya davet ediyorum. Daha önce 119 siyasi akrabamıza yazmış olduğumuz mektupla ülkelerinde iktidarda olan 24 başbakan ve cumhurbaşkanına yaptığımız çağrıyla Filistin’i tanımalarını beklediğimizi ifade etmiştim. Bugün ikisi siyasi akrabalarımız tarafından yönetilen Norveç ve İspanya’nın, ayrıca İrlanda’nın Filistin’i tanıyacaklarını biliyor olmak, bugün o kararların ülkelerince ilan edileceğini biliyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, başta Sosyalist Enternasyonal’de yardımcılığı görevini de üstlendiğim İspanya Başbakanı, çok kıymetli dostum Sanchez olmak üzere üç ülkenin de yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yıl dönümünündeyiz” diyen Özel, “Buradan Gezi’yi selamlıyorum. Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde düzenlenen gösteriler siyasi iktidarın orantısız güç kullanmasıyla fevkalade kötü sonuçlar doğurmuş, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Mustafa Sarı, İrfan Tuna, Ethem Sarısülük, Selim Önder, Zeynep Eryaşar, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Mehmet İstif, Ahmet Atakan maalesef yaşamlarını yitirdiler” ifadelerini kullandı.

“Hukuk devletinin askıya alınmasıdır”

Alınan Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmadığını vurgulayan Özel, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Arkadaşlarımızın içeride tutulması, Anayasa ihlalidir. Hukuk devletinin askıya alınmasıdır. Büyük bir haksızlıktır. Kendilerine zulümdür. Ailelerine yaşatılan büyük bir travmadır. Bu süreçte Sayın Erdoğan’a iletilmek, arz edilmek üzere ilettiğimiz dosyada da bir örneği bulunan bir belgeyi buradan sizlerle paylaşmak isterim. Taksim Dayanışması hem Sayın Arınç hem Erdoğan ile görüştüğünde, görüşmeyi kamuoyu ile paylaştılar. O görüşmede Taksim Dayanışması ‘Erdoğan Türkiye’ye gelmesin, hükümet istifa etsin, ülkeyi Gezi yönetsin’ demedi. Deseydi darbe olurdu. Ama ne dedi, ‘Gezi Parkındaki ağaçlar kesilmesin, Taksim’e Topçu Kışlası yapılmasın, AKM yıkılmasın, yerine AVM yapılmasın, şiddetli eylemleri bastırarak arkadaşlarımızı öldüren emniyet müdürleri, İstanbul, Ankara, Hatay emniyet müdürleri görevden alınsın. Gaz bombası silah gibi kullanılmasın. Taksim ve Kızılay 1 Mayıs’ta açık olsun. İfade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın’. Bu yedi talep iletildi. Yedi talep. Bu yedi talep iletildiğinde bütün Türkiye talepleri duydu. Taksim Gezi Parkı’na MHP’nin Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında, İstanbul il başkanının, milletvekillerinin bulunduğu heyet gittiler ve açıklama yaptılar.

“Bu esaret son bulmalıdır”

Sayın Bahçeli, Gezi’ye hassasiyet, toplumun hassasiyetleri, Erdoğan’a bu hassasiyetleri gözetmeyen diktatörlük sevdalısı dedi. Şimdi bugün ikisi birden dönüp, Gezi’ye darbe girişimi diyerek, olan olaylardan sonra her biri en az iki, bazısı üç kez beraat eden arkadaşlarımız içeride tutulmaktadır. Bakın Erdoğan’a, ifade ettiğim husus. Tayfun Kahraman. Çıkışta açıklama yapıyor, Erdoğan ile görüştükten sonra. Sayın Başbakan ve heyete, heyette yer alan ilgili bakanlara, bizleri davet ettikleri için teşekkür ediyoruz diye başlıyor. Yargı sürecinin sonucunu bekleyeceklerini, ardından halk oylamasına gitmek istediklerini bize ilettiler. Sayın Başbakan oylama sonucunda park olarak kalması tercih edilirse, vatandaşlarımızın İstanbulluların bu alanı park alanı olarak kalması tercihlerine saygı duyacağını ifade etti. Son cümle. Başbakanımızın, Başbakan dahi dememiş. ‘Başbakanımızın tarafımıza yapılan açıklamalarını ülkemizin tüm kamuoyunun, Gezi sakinlerinin takdirlerine bırakıyoruz. Buradan çıkan pozitif yönlü yaklaşımı değerlendirmelerini bekliyoruz’ diyor. Tayfun Kahraman, ne sözde bir darbenin, ne Gezi’deki şiddetin, Tayfun Kahraman, çevre hassasiyetinin ve çatışma olmadan bu eylemin bitmesinin aracısıdır. Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Osman Kavala, her birisi orada, her birimizin yerine tutulmaktadır. Bu esaret son bulmalıdır.”

Özgür Özel: Geziyi Selamlıyorum
Yorum Yap