Büyükşehir’den sokak hayvanları için işbirliği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir yanında hayvan dostu çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı gönüllü hayvanseverlerin dışında ilçe belediyelerle de iş birliği yaparak sokak hayvanlarının beslenmesi kadar sağlıkları konusunda da destek sağlıyor. Bu kapsamda Polatlı Belediyesi ile birlikte ortak çalışma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezi ve çevresinde yaşayan sokak hayvanlarına ücretsiz kısırlaştırma desteğinde bulunuyor.

ÇEVRE İLLERDEN GELEN SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILACAK 

Ankara’nın dört bir yanında sokak hayvanlarına gıda, mama ve veterinerlik desteği veren

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in çevre ilçe belediyeleriyle de iş birliği başlatarak buralarda yaşayan sokak hayvanlarına kısırlaştırma hizmeti başlattı.

Polatlı Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı içerisinde bulunan tam donanımlı ameliyathanede yapılan cerrahi operasyonlarla sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılıyor. Polatlı’ya çevre illerden gelen hayvanların kontrolsüz üremelerinin engellemesi ve toplum sağlığının korunmasını amaçladıklarını belirten Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Salih Tekeli, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği hakkında şu bilgileri verdi:

“Polatlı Belediyesi olarak kurduğumuz Geçici Hayvan Barınağı’nda gerek hayvanseverler tarafından getirilen gerekse ilçemize Konya ve Eskişehir’den giriş yapan sokak hayvanlarının bakımı ve sağlık sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yaptığımız çalışma kapsamında dişi sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirmeye başladık. 2021 yılı içerisinde aylık periyotlarla kısırlaştırma işlemlerine devam edeceğiz. Kısırlaştırma desteğinin yanı sıra sonrasında da sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesinde bize destek olan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz.”

BÜYÜKŞEHİR’İN VETERİNERLERİ KISIRLAŞTIRMA İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Polatlı Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Ameliyathanesinde, her hafta Salı günleri steril bir ortamda özenle gerçekleştirilen kısırlaştırma operasyonları, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı uzman veterinerler tarafından gerçekleştiriliyor.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalara başta ilçe belediyeler olmak üzere konunun tüm paydaşlarıyla ortak karar alarak devam etmek istediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener Mustafa ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Polatlı Belediyesi ile ilçe sınırları içerisinde kısırlaştırılmamış sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için ocak ayından itibaren iş birliğine başladık. Ocak ayında 40 sokak hayvanının kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdik. 2021 yılı boyunca Polatlı’da kısırlaştırılmamış bin sokak hayvanını kısırlaştırmayı hedefliyoruz.”

Büyükşehir’den sokak hayvanları için işbirliği