Büyükşehir’in POMEM kurslarına yoğun ilgi

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavına katılacak olan adaylar için düzenlediği ücretsiz fiziki yeterlilik parkur hazırlık kursları devam ediyor.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocuklarına destek vermeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi maddi imkansızlıklardan dolayı hazırlık kurslarına katılamayan adaylara, 25 Ocak’tan itibaren Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu’nun kapılarını açtı.

Kurslara yoğun ilgi üzerine 17 Şubat’tan itibaren Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda da başlayan POMEM parkur hazırlık kurslarına katılan adaylar, uzman eğitmenler eşliğinde sınava hazırlanıyor.

EK KONTENJAN BAŞVURULARI 1 MART’TA BAŞLIYOR

Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda verilen fiziki yeterlilik parkur hazırlık kurslarında eğitmenlerin yanı sıra sağlık personeli, temizlik personeli ve hasta nakil aracı da hazır bulunuyor.

Adaylar 20-25 kişilik gruplar halinde 1,5 saat süren antrenmanlarda dayanıklılık, kuvvet, çeviklik-çabukluk, esneklik ve denge-koordinasyon becerilerini gösterirken, yoğun talep nedeniyle 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Atatürk Kapalı Spor Salonu için https://parkursursu.ankara.bel.tr/ internet adresi üzerinden ek kontenjan başvuruları alınmaya başlanacak.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİLİYOR

Spor Salonlarına girişte adayların HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümleri yapılıyor. Antrenmanların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirten Eğitmen Emrah Halim Deyimli, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam eden kursla ilgili şu bilgileri verdi:

Ankara Büyükşehir Belediyesinin gençler için düzenlediği POMEM Hazırlık Kurslarında adaylara elimizden gelen desteği veriyoruz. Haftada 3 gün antrenman yapıyoruz. Eğitmenler olarak onları sınavlara en iyi şekilde hazırlıyor ve polis olmak isteyen adaylarımızı eğitimlere bekliyoruz.”

Büyükşehir’in POMEM kurslarına yoğun ilgi