Balık sezonu açıldı: Mezgit, istavrit ve hamsi bol ve ekonomik

featured
service

Balık se­zo­nu­nun açıl­ma­sı ile bir­lik­te Ak­yurt’ta da ba­lık­çı Doğan Arı­kan tez­ga­hı­nı müş­te­ri­le­ri­ne açtı. Bu sezon mez­git, is­tav­rit ve ham­si­nin bol ve ucuz ol­ma­sı­nı bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­yen Arı­kan, va­tan­daş­lar için de lez­zet­li ta­rif­ler pay­laş­tı.

Balık sezonu açıldı: Mezgit, istavrit ve hamsi bol ve ekonomik 1

Balık fiyatları nasıl?

Ak­yurt’un ba­lık­çı es­na­fı Doğan Arı­kan se­zo­nun açıl­ma­sı ile bir­lik­te balık çe­şit­le­ri­ni tez­ga­hın­da ser­gi­le­me­ye baş­la­dı. Bol­lu­ğun ol­du­ğu ve buna bağlı ola­rak uygun fi­yat­lar­la balık sa­tı­şı­nın ger­çek­le­şe­ce­ği bir sezon bek­le­dik­le­ri­ni ifade eden Arı­kan, “Pa­la­mut bu sezon az ola­cak gibi gö­rü­nü­yor. Ancak, mez­git, hamsi, is­tav­ri­tin bol ol­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz. Yine sarı kanat ve çi­ne­kop için de bek­len­ti­le­ri­miz bu yönde” diye ko­nuş­tu.
Arı­kan, küçük ba­lık­lar­da fi­yat­la­rın ne­re­dey­se geç­ti­ği­miz yıl ile aynı se­vi­ye­de ol­du­ğu­nu be­lir­tir­ken, büyük ba­lık­lar­da ise yüzde 20 ci­va­rın­da bir artış ol­du­ğu­nu ifade etti. Arı­kan, “Hamsi se­zo­nun­da 60 li­ra­ya dü­şe­bi­lir, genel ola­rak ise 80-100 TL ara­sın­da bir fiyat bek­len­ti­miz var” dedi.

Balık sezonu açıldı: Mezgit, istavrit ve hamsi bol ve ekonomik 2

Ustasından balık tarifleri

Arı­kan ay­rı­ca, balık pi­şir­me yön­tem­le­ri­nin püf nok­ta­la­rı­nı an­lat­tı. Arı­kan, “Bar­bu­nu mısır unu ile bir­lik­te te­ra­ya­ğın­da, ta­va­da pi­şe­re­rek ser­vis yap­ma­la­rı­nı tav­si­ye edi­yo­rum, lez­zet far­kı­nı gö­re­cek­ler­dir. Diğer ta­raf­tan hamsi buğ­la­ma­yı bol so­ğan­lı, sa­rım­sak­lı ola­rak diz­tik­ten sonra, üs­tü­ne do­ma­tes, may­do­noz ve li­mo­nu yer­leş­ti­re­rek, kendi ya­ğın­da pi­şir­me­le­ri ayrı bir lez­zet katar, çok az bir yağ ek­le­ne­bi­lir” dedi.

Balık sezonu açıldı: Mezgit, istavrit ve hamsi bol ve ekonomik