Akyurt’un parlayan yıldızı: İnşaatta yatırım şampiyonu

featured
service

Akyurt’ta 7 yıl önce kurulan ve inşaat sektöründe faaliyetlerine başlayan Üç Yıldız İnşaat konut projelerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de öne çıkıyor. 2022 yıl sonuna kadar 11 konut projesini tamamlayan Üç Yıldız İnşaat, 3 ayrı noktada da inşaa çalışmalarına devam ediyor.

TOPLAM 175 KONUT

Üç Yıldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muktalip Özdemir Akyurt’ta inşaat alanında yatırım şampiyonu olduklarını belirterek bu alandaki yatırımlara devam edeceklerini kaydetti. Bugüne kadar toplamda 11 bina inşaa ettiklerini kaydeden Özdemir, “Üç Yıldız inşaat olarak ürettiğimiz daire sayısı 175’e yükseldi. Bunun yanında toplamda 4 bin metrekarelik alana sahip 30 adet dükkanı da ilçemize kazandırmış olduk” dedi.

3 YENİ KONUT PROJESİ

Devam eden ve başlayacak olan projelerinden bahseden Özdemir, “Şu anda iki farklı noktada inşaat faaliyetlerimiz sürüyor. İş bankası yakınındaki tamamı 4+1 ve 8 daireden oluşan konut projemizde sona geldik ve teslim etmeye başladık. Bunun yanı sıra 12 daireden ve bin metrekarelik dükkandan oluşan bir diğer yapımızın inşaası ise Nurettin Cankurtaran Caddesinde devam ediyor. Temmuz Ayında başladığımız bu projemizde şu anda betonarme inşaasındayız. Üçüncü konut projemize ise müftülük yanındaki alanda başlıyoruz. 3+1 ve 2+1’den oluşan konut inşaamız toplamda 19 daireden oluşacak” diye konuştu.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

7 yıla 14 konut projesini sığdıran ve her yıl ortalama 2 konut inşaasını tamamlayan Üç Yıldız İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Muktalip Özdemir, “Bir çoğumuz yıllar süren birikimlerimiz ile ancak konut sahibi olabiliyoruz. Bu nedenle huzurlu bir yaşam sürmeyi dilediğimiz konutlarımızı seçerken de bir çok kriteri değerlendirerek karar veriyoruz. Üç Yıldız inşaat olarak bu beklentileri en iyi şekilde karşılayabilmek adına elimizden gelen titizliği gösteriyoruz. Üç Yıldız İnşaat olarka bize duyulan güven ve ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“SEKTÖRDEKİ DARALMA SÜRECEK”

Son 1,5 yılda enflasyon nedeniyle malzeme ve işçilikte yüzde 300’e varan artışlar kaydedildiğine değinen Muktalip Özdemir, buna bağlı yaşanan konut fiyatlarındaki artıştan da bahsetti. Özdemir, “Son bir buçuk yılda faizlerin düşük olması ve vatandaşların alım gücü ile talep yoğunluğu oldukça arttı. Talebin etkisiyle beraber konut fiyatlarında da yükseliş görüldü. Bunun etkisiyle Akyurt’ta konut fiyatları 3 milyon TL’ye kadar ulaştı. Son iki aydır ise enflasyon oranları seyrini korumaya devam ediyor. Ancak bugün yüksek faizler nedeniyle nakite olan erişim azaldığından konuta olan talepte düşüş göstermeye başladı. Bu süresin yaklaşık 2 yıl boyunca devam edeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİ

İnşaat sekörünün yanı sıra sivil toplum alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Muktalip Özdemir, Türkiye Kızılayı Akyurt Şubesi Başkanlığı görevinin yanında Çankırılar Derneği’nin de başkanlığını yürütüyor. İki sivil toplum kuruluşunun başkanlık görevini yürüten Özdemir, bu alanlarda da yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Özdemir, “Türk Kızılayı Akyurt’ta önceden temsilcilik olarak faaliyetlerini sürdürüyordu. Yoğun çalışmalarımızın bir sonucu olarak temsilciliğin şubeye dönüştürülmesi kararı alındı. Türk Kızılay’ının kurumsal kimliğini, hedeflerini ve yardım elini uzatmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan hemşeri derneğimiz olan Çankırılılar Derneği ile de ilçemize taşınan yeni vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destekte bulunuyoruz. Bu güne kadar toplam 175 kişinin özel firmalarda işe başlamasını sağladık. Akyurt’umuza gelen vatandaşlarımızın buraya yerleşebilmeleri konusunda olabildiğince yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Diğer taraftan birlik ve beraberliği sağlayabilmek amacıyla da etkinliklerimize yer veriyoruz. Geçtiğimiz yıl büyük bir katılımla Yaren Gecesi düzenlemiştik. Benzer etkinliklere devam edeceğiz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Üç Yıldız İnşaat olarak sosyal sorumluluk projelerine de değer verdiklerini kaydeden Özdemir, “Kick Boks ve atletizm branşlarında ilçemizi temsil eden iki sporcumuza sponsor olduk. Ayrıca Akyurt Belediye Spor’umuzun gerçekleştirdiği forvet transferinin ücretini de biz karşıladık. Spor ve sporcuya olan desteklerimiz sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında devam ediyor” dedi.

Akyurt’un parlayan yıldızı: İnşaatta yatırım şampiyonu