Gölbaşı’nda ata tohumları toprakla buluştu

featured
service

Gölbaşı Belediyesi, yerli ve milli ata tohumlarını koruma ve yaşatma misyonunu sürdürüyor. Her yıl düzenlenen Ata Tohum Serpme Programı, bu yıl da gerçekleşti. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen ata tohumları, Başkan Yakup Odabaşı’nın da katılımıyla toprakla buluştu.

Programda, yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla üretilen tohumların ekimi gerçekleştirildi. Başkan Odabaşı, çocuklarla birlikte tek tek ilgilenerek onlara toprakla buluşmanın ve bir tohuma can vermenin mutluluğunu yaşattı. Domates, biber ve salatalık gibi sebzelerin tohumları, bu etkinlik kapsamında toprakla buluştu.

Başkan Odabaşı: “Bu Tohumlar Atalarımızın Emaneti”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Belediye olarak teknolojinin nimetlerinden yararlanırken, geçmişimizi de unutmuyoruz. Bu tohumlar bize atalarımızın emaneti. GDO’suyla oynanmamış, yerli ve milli tohumlar. Bu tohumları müdürlüğümüzün serasında fide haline getirip vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesini sağlıyoruz. Biz kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bu tohumları gelecek nesillere aktarmak için de koruma altına aldık. Bugün çocuklarımızın tohumları toprakla buluşturduğu anlarda yaşadıkları heyecana tanık olduk. İnşallah geleceğin ziraat mühendisleri, bakanları bu çocuklarımızın arasından çıkacak. Onların da bu ata tohumlarına sahip çıkacağına inancımız tam.”

Program sonunda Başkan Odabaşı, etkinliğe katılan çocuklara hediyeler verdi. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Gölbaşı’nda ata tohumları toprakla buluştu