Türk Gençliği sana minettar Atam

service

Sevgili dostlar bugün günlerden 19 Mayıs; bu cennet vatanın gençliğine, geleceğine, yarınlarına bayram ilan edilişinin 103. yıldönümü. Bundan yüz üç yıl önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal paşa, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmış ve İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşını başlatmıştır. Ve o gün dünyanın saygı ve büyük bir hayranlıkla baktığı önderimiz Atatürk, ‘Bugün Türk Gençliğinin bayramıdır’ diyerek ülkenin yarınları olan gençlere armağan etmiştir.

19 Mayıs ilk olarak 1926 yılında Samsun’da “Gazi Günü” olarak kutlanmış, 24 Mayıs 1935’te Atatürk günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Atatürk’ün doğumun 100. yılına kadar “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanırken 1981 yılı hem Atatürk yılı ilan edilmiş hem de Gençlik ve Spor Bayramı’nın ismi ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak değiştirilmiştir.

Anma’nın yanı sıra sadece anmakla olmuyor bazen “anlamak” gerekiyor düşüncelerini, fikirlerini, söylemlerini, eylemlerini her şeyle yaşamak gerekiyor. ‘Bütün ümidim Türk gençliğindedir’ cümlesi asla ve asla boş söylenmiş bir cümle değildir. O cümle yarınları, geleceği, aydınlığı, kararlılığı, azimi ifade ediyor. Ve biz Türk gençliği Atamıza bizlere emanet ettiği bu cennet vatana layık bir gençler olmak için ilke ve inkılaplarını yaşatmak için yaşamımız boyunca mücadele edeceğiz. Anıttepe’ye gittiğimizde ‘Bşaramadık sana layık bir genç, bir birey olamadık’ dememek için mücadele edeceğiz.

Ülkemiz de son dönemlerde değersizleştirilen gençlik, Atasının ona verdiği değer için mücadele ediyor , etmeye de devam edecek.

Atatürk Gençliği ikinci yüzyılın şafağında mutluluğu, huzuru, aydınlığı, liyakatı, özgürlüğü, yarının Türkiye’si için örgütlemeye devam ediyor.

Genç arkadaşlarım;
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, asla ve asla umutsuzluğa kapılmak yok güzel ve güneşli günler çok yakında…

Sevgi ve Saygılarımla…

Türk Gençliği sana minettar Atam