Sakarya Türbeleri kitabı tanıtıldı

featured
service

Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel ve tarihi birikimine önemli bir eser daha kazandırdı. 85 farklı türbe ve tarihe yazılan isimlerin hikâyelerini konu alan ‘Sakarya Türbeleri’ kitabının tanıtımı yapıldı.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel ve sanatsal kimliğine değer katmak için her gün yeni bir proje hayata geçiriyor. Şehrin tarihi birikimine katkıda bulunmak için kütüphanesini genişleten Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, çok önemli bir eseri daha okuyucuya sundu. Yazarlar Prof. Dr. İsmail Güleç ve Hüseyin Tunca’nın kaleme aldığı “Sakarya Türbeleri” kitabının tanıtımı Adapazarı Ormanpark’ta gerçekleştirildi. Programa Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Vali Enver Salihoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, kitabın yazarları, aileleri, basın mensupları ve sanatseverler katıldı.

166 sayfadan oluşan ve Sakarya’nın tarihi ile coğrafi güzelliklerinin anlatıldığı bölümle başlayan kitapta şehrin tüm ilçelerinde bulunan 85 farklı türbeyi anlatıyor. Bu türbelerde yer alan İslam alimleri ve Müslümanlık için ömrünü adayan mutasavvıfların hikayeleri de kitapta yer alıyor. Sakarya’nın kuruluşunda emeği geçen velilerin, şehrin kültürel temelini atan ariflerin bulunduğu kitap, vatandaşların belki de ilk kez duyacağı isimleri ve hayat serüvenlerini kapsıyor. Kitapta, Türkiye’nin bildiği Karaman Baba, Sakarya Baba, Veysel Karani, Üç Şehitler, Sarı Dede, Selman Dede, Karıncalı Dede, Üç İsimsiz Kahraman türbelerinin yanı sıra bilinmeyen birçok önemli ismin türbelerini konu alıyor.

 

Sakarya Türbeleri kitabı tanıtıldı