Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruluyor!

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, düzenlediği basın toplantısında Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu’nun kurulacağını açıkladı. Platformda turizmin tüm paydaşlarının yer alacağını belirten Aras, Muğla’nın sadece deniz, kum, güneş turizmi ile değil kültür, sağlık, spor ve gastronomi ile de öne çıkacağını vurguladı.

“TÜM PAYDAŞLARI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

TÜRSAB üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ahmet Aras, Muğla’nın turizmle ilgili problemlerini göreve gelmelerinin ardından ele aldıklarını dile getirdi. Aras, “Muğla’da Turizm platformu kurmayı planladık. Turizm platformunda sektör, oda temsilcileri, turizm profesyonelleri, STK, Meslek odalarından, üniversitemizden akademisyenler olacak. Bir danışma kurulu olarak da görev yapacak. Platformda tespit edilen tüm hususlar yetkisine göre yerel yönetimi veya merkezi idareyi hassasiyetle harekete geçirecek. Platformun koordinatörlüğünü sayın Cumhur Güven Taşbaşı yapacak” dedi. Aras, platformda görev alacak ve katkı sağlayacak paydaşları yanlarında görmek istediklerini kaydetti.

“BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”

Muğla’nın kültürel zenginlikleri, sağlık, spor turizmi ve diğer alanlarla turizmde söz sahibi bir şehir olduğunu dile getiren Ahmet Aras şu ifadeleri kullandı: “Turizm sadece deniz, kum, güneşten ibaret değil. Özellikle kültür, doğa, sağlık, spor, gastronomi ile turizm çok yönlü bir alan. Platformumuz sadece turizmle ilgili değil Muğla’nın tüm sorunları ile ilgili danışmanlık yapacak çünkü turizm bir bütündür. Kentin altyapısından mimarisine toplu ulaşımdan trafiğine çevresinden estetiğine kadar ilgilidir turizm. Turizmcilerin bizlerden beklentisinin büyük olduğunun farkındayız. Onların bu konudaki bütün tespitlerini masaya yatırıp sorumluluk alanımızdaki tüm problemleri çözmek istiyoruz. Birlikte karar vereceğiz, birlikte yöneteceğiz çünkü Muğlamız bir bütündür.”

Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruluyor!