Milli Eğitim Bakanı, 81 İlin Müdürleriyle Eğitim Politikalarını Değerlendirdi

featured
service


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelindeki 81 ilin Milli Eğitim Müdürleri ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya bakan yardımcıları ve genel müdürler de katılım sağladı.

Toplantıda, yaklaşan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, özellikle bu sınavlarda çıkacak soruların Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından oluşacağını vurgulayarak öğrenci ve velilerin bu konuda bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bakan Tekin, göreve geldiği günden itibaren hayata geçirilen eğitim projelerinin titizlikle takip edilmesi gerektiğini belirtirken, eğitim öğretim yılı başında alınan kararlara da değindi. Özellikle öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili alınan kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını vurguladı.

Toplantıya Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Ömer Faruk Yelkenci, Nazif Yılmaz, Kemal Şamlıoğlu ve genel müdürlerin yanı sıra 81 ilin Milli Eğitim Müdürleri de katılım sağladı.

Milli Eğitim Bakanı, 81 İlin Müdürleriyle Eğitim Politikalarını Değerlendirdi