MHP’li Kürşat, Akyurt’un sorunlarını gündeme taşıdı

featured
service

Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Kürşat Koçak, Akyurt’un sorunlarını Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı. Koçak’ın 4 önergesi de oy birliği ile kabul edildi.

Gölbaşı MHP Belediye Meclis üyesi Mehmet Kürşat Koçak, Akyurt’un Kızık, Şeyhler, Teberik, Güzelhisar Mahallelerinin sorun ve ihtiyaçlarını Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.

Mehmet Kürşat Koçak, Kızık Mahallesinde bulunan dere yataklarının ıslah edilmesi, Şeyhler Mahallesinin ihtiyaçlarının giderilmesi, Teberik Mahallesinde bulunan dere yatağının ıslah edilerek köprü yapılması ve Baba Sultan Türbe yolunun yapılması ile Güzelhisar Mahallesi küme evlerinin olduğu bölgede kanalizasyon, altyapı sistemlerinin yapılmasına yönelik önerge verdi.

İlgili komisyonlarda görüşülen önergeler sonrasında hazırlanan raporlar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumlarında görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kürşat’ın önergesi üzerine hazırlanan komisyon raporlarında ise şu görüşler yer aldı:

Kent Estetiği Komisyonu:
-Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; Akyurt İlçesi Şeyhler Mahallesinde bulunan köy konağının bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından yapıldığı ancak tadilat ihtiyacı olduğu, mezarlık şartlarının da kötü olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşandığı ve ihtiyaçları bulunan çeşme, gölgelik ve mezarlık zeminine kilit taşı yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Su ve Kanal Hizmetleri Komisyonu:
Akyurt İlçesi Kızık Mahallesinde bulunan dere yataklarının sel baskını sonucu küçükbaş ve büyükbaş hayvanların telef olduğu, tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımızın mağdur olduğu, bölgede hane sayısısın yükselmesi sonucu altyapı problemleri ve internet erişim sorunları olduğu, köy mezarlığının duvar ve zemin kilit taşı eksikliklerinin olduğu, Akyurt İlçesi Kızık Mahallesinde bulunan dere yataklarının ıslah edilerek ihtiyaçlarının giderilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Akyurt İlçesi Teberik Mahallesinde bulunan dere yatağı taştığından; vatandaşların can güvenliği sağlanması için dere yatağının ıslah edilmesi ve 2 adet menfez köprü yapılması, mahalle yollarının ve bölgede bulunan Baba Sultan Türbe yolunun yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Altyapı Hizmetleri Komisyonu:
Akyurt İlçesi Güzelhisar Mahallesi Küme Evlerinin olduğu bölgede kanalizasyon ve alt yapı sistemi olmadığı için, bölgede yaşayan vatandaşların ve bölgede faaliyet gösteren işyerlerinin büyük sıkıntılar yaşadığı, bu nedenle mağduriyetin giderilmesi için kanalizasyon ve altyapı sisteminin yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

MHP’li Kürşat, Akyurt’un sorunlarını gündeme taşıdı