Galataport Jazz muhteşem başladı!

featured
service

İstanbul’un müzik ve kültür sahnesine yeni bir soluk getiren Galataport İstanbul, Uluslararası Caz Günü’nü unutulmaz bir etkinlikle karşıladı. Galataport Jazz adı altında düzenlenen etkinlik serisinin ilk konseri, Türkiye’nin caz starı Selen Beytekin’in eşsiz performansıyla gerçekleşti. Renkli New Orleans sokaklarının ilham verdiği müthiş atmosferde, müzikseverler unutulmaz bir gece yaşadılar.

Beytekin’in etkileyici sesi ve yüksek enerjisi, usta caz müzisyenlerinin performans sergilediği “Big Band” büyük orkestrası eşliğinde sahneye taşındı. Volkswagen ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe Frederique Constant ve Kiko sponsorlukları, Dore Müzik’in ürün desteğiyle katkıda bulundu.

Gece, New Orleans’ın renkli sokak şöleni Mardi Gras konseptinin Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’na taşındığı eşsiz bir lezzet şöleni ile taçlandırıldı. Açık havada Boğaz manzarası eşliğinde müzik keyfi yaşayan misafirler, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Galataport Jazz Festivali’nin programını da merakla beklediler.

Festivalin ilk gününde ana sahne, üniversiteli öğrenci gruplarını ağırlayacak. Ardından, uluslararası başarıya sahip dansçı Şükrü Kibar, Jazz Dans Atölyesi kapsamında katılımcılarla bir araya gelecek. Festivalin ikinci gününde ise tanınmış caz davulcusu Ferit Odman, Ücretsiz İnteraktif Davul Atölyesi ile izleyicilerle buluşacak. Akabinde, Jazz Karaoke etkinliğinde amatör şarkıcılar sahne alacak. Festivalin finalinde ise usta müzisyen Fatih Erkoç, eğlence dolu bir caz performansı sunacak.

Festivalde yer alacak ana gruplar: 

Flapper Swing, Melis Sökmen, Selen Beytekin, Hermon Mehari, Fatih Erkoç. 

Festivalde sahne alacak sanatçılar:

Şenova Ülker, Barış Doğukan Yazıcı, Burak Dursun, Bulut Gülen, Engin Recepoğulları, Çağdaş Oruç, Ercüment Orkut, Ozan Musluoğlu, Tunç Çakır, Ferit Odman, Derin Bayhan, Nevin Hetmanek, Jean Baptiste Hardy, Batu Şallıel, Erhan Erbelger, Volkan Topakoğlu, Aysun Sökmen, Evren Karakul, Ekin Bilgin, Emre Günaydın, Meriç Demirkol, Mehmet İrfan Uzun, Şükrü Kibar.

Tüm konser ve etkinliklerin ücretsiz olacağı Galataport Jazz Festival’a katılımcıların, New Orleans ruhunu yaşatacak şekilde ışıltılı, rengarenk kıyafet ve aksesuarlarla gelmesi bekleniyor.

Galataport Jazz muhteşem başladı!