Can Kıraç’ın Torunu Kimdir?

featured
service

Ülkemizin iş dünyasında iz bırakan şahsiyetlerden biri olan Can Ata Kıraç, 22 Mayıs 1927 yılında Ankara ilinin Etimesgut ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Ali Numan Kıraç Bu bölgede Atatürk Orman Çiftliğinde Ziraat mühendisi olarak görev yapmıştır. 1950 yılına kadar eğitimini tamamlamış olan ünlü iş insanı daha sonra 41 yıl boyunca Koç Grubu şirketlerinde yöneticilik görevleri üstlenmiştir. Babası ülkemizden Amerika’ya giden ilk ziraat mühendisi unvanına sahip olmuştur. Babasının mesleği ve Can Ata Kıraç’ın bu mesleğe duyduğu ilgi, iş insanının mesleki ve eğitim tercihinde çok önemli bir rol oynamıştır.

Can Ata Kıraç spor ve felsefeye ilgi duyan entelektüel bir kimliğe sahip olmuştur. Hayatı boyunca yeri gelmiş kitaplar yazmış ve yeri gelmiş kitaplara konu olmuştur. Katıldığı pek çok sosyal sorumluluk projesi ile Can Ata Kıraç aktif kişiliğini her zaman göstermiştir. Babasının mesleki gereği sebebiyle ünlü iş insanı Eskişehir’de 10 yıl kalmış ve bu sürece toprakla haşır neşir olmuştur. Bu tür bir etkileşim ise Can Ata Kıraç’ın eğitim konusundaki tercihini belirlemiştir.

Can Ata Kıraç çok aktif bir insan olup pek çok proje ve sosyal sorumluluk konularında görev almıştır. Spor, ekonomi ve felsefe gibi öne çıkan konularda ünlü iş insanının örnek çalışmalarını görmek söz konusu olmuştur. Lisanslı bir basketbolcu olarak iş adamı bir dönem aktif olarak basketbol oynamıştır. Babasının Gazi çiftliğinde görev alması sebebiyle Atatürk ile aile olarak yakın bağlara sahip olan Can Ata Kıraç, hem Can ismini hem de Kıraç soyadını Atatürk’ten almıştır.

1946 yılında Galatasaray Lisesinden mezun olan Can Ata Kıraç, 1950 yılında ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl içinde Koç Şirketler grubunda çalışmaya başlayan ünlü iş insanı, 41 yıl boyunca aktif yöneticilik hayatını sürdürmüştür. İlk olarak Bernar Nahum’un yanında çırak olarak göreve başlayan ünlü iş insanı, zamanla çok hızlı gelişim göstermiş ve 41 yıl boyunca pek çok farklı sektörde yöneticilik görevlerini yerine getirmiştir. Aktif çalışma hayatı 41 yıl süren ünlü iş insanı, 1991 yılında aktif çalışma hayatına son vermiştir.

Can Ata Kıraç’ın babası Ali Numan Kıraç, Eşi Atav Kıraç ve çocukları Aslı ve Ali Numan Kıraç’tır. Ailenin en küçük bireyleri olan Can Kıraç’ın torunu ise oğlu Ali Numan Kıraç ve Gelini Aslı Kıraç’ın çocukları olan Yasemin ve Can Ata Kıraç‘tır. 41 yıllık iş hayatında sayısız görev üstlenen ünlü iş insanı aktif kimliği ve ailesi ile Türk toplumu tarafından tanınan bir kimlik olarak kendini göstermiştir. Yazarlık deneyimi, felsefe ve spor tutkusu ile Can Ata Kıraç çok donanımlı bir kimlik olarak kendini göstermiştir. Kardeşi olan İnan Kıraç ise toplum önünde olan aktif kişiliklerden biri olarak tanınmıştır.

Can Kıraç’ın Torunu Kimdir?