Ankara’da ulaşım esnafı ne yapacak?

featured
service

An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nin des­tek öde­me­si yap­ma­ma­sı­nı ge­rek­çe gös­te­ren ula­şım es­na­fı in­di­rim­li yolcu ta­şı­ma­ma ka­ra­rı aldı.

Bunun üze­ri­ne ABB’den ya­pı­lan açık­la­ma­da alı­nan ka­ra­rın hu­kuk­suz ol­du­ğu ifade edi­le­rek cezai yap­tı­rım uy­gu­la­na­ca­ğı kay­de­dil­di. İndi­rim­li biniş hakkı bu­lu­nan yol­cu­lar­dan 2 bin 875 şi­ka­yet gel­di­ği­ni be­lir­ten ABB, cezai iş­lem­le­rin yanı sıra 21 ara­cın ise parka çe­kil­di­ği du­yur­du.

“YA BİZE SATIN YA DA BAŞKA İŞ YAPIN”

An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si 2020 ön­ce­sin­de özel ula­şım araç­la­rı­na des­tek öde­me­si ya­pıl­ma­dı­ğı­nı be­lir­tir­ken hu­kuk­suz­lu­ğa son ve­ril­me­si­ni is­te­di. CHP İl Kong­re­si’nde ko­nu­şan Man­sur Yavaş ise “Oto­büs­le­rin hep­si­ni ya bize satın ya da gidip başka iş yapın. Bu halka zulüm et­me­ye kim­se­nin hakkı yok­tur” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Bu ge­liş­me­ler üze­ri­ne gö­rü­şü­nü al­dı­ğı­mız S.S. Ak­yurt Bir­lik Mo­tor­lu Ta­şı­yı­cı­lar Ko­ope­ra­ti­fi Baş­ka­nı Er­do­ğan Tun­cer, ABB yet­ki­li­le­ri ile gö­rüş­me­le­ri­nin devam et­ti­ği­ni an­laş­ma sağ­lan­ma­sı ha­lin­de araç­la­rı­nı satma ka­ra­rı ala­cak­la­rı­nı kay­det­ti. Tun­cer, bu sü­reç­te yolcu ta­şı­ma hiz­me­ti­ni de sür­dür­dük­le­ri­ni kay­det­ti.

Ankara’da ulaşım esnafı ne yapacak?