Başkan Özarslan muhtarlarla üç ahit yaptı

featured
service

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, 51 mahalle muhtarıyla gerçekleştirdiği “Afet Sonrası Muhtarlarla İstişare Toplantısı”nda önemli konuları masaya yatırdı. Estergon Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Özarslan, muhtarlarla üç önemli konuda samimi bir ahit gerçekleştirdi.

Başkan Özarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, mahallelerde yaşanan sosyal sorunlara karşı karşılıklı sorumlulukları vurguladı. Üç temel noktada muhtarlarla iş birliği içinde olmayı taahhüt eden Başkan Özarslan, öncelikle yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bir mahallede yaşayan bir kişinin dahi açlık, üşüme veya temel ihtiyaçlarının karşılanamaması durumunda hızla müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özarslan, “Bizi üzen olayları muhtarlık olarak bana bildirdiğinizde gerekeni yapmıyorsam Yüce Mevla’m benden sorsun” dedi.

İkinci olarak, şehrin en büyük problemlerinden biri olan uyuşturucuyla mücadelede muhtarların önemine değinen Başkan Özarslan, muhtarların bu konuda da duyarlı olmalarını ve görülen uyuşturucu tacirlerini hemen yetkililere bildirmelerini istedi. Bu konuda ihmalkar davrananların evlerine ateş düşeceğini ifade eden Başkan Özarslan, “Çoluğumuzdan çocuğumuzdan çıkarsın” dedi.

Üçüncü olarak, muhtarların ihtiyaç sahiplerini belirlerken tarafsız ve adil olmalarını isteyen Başkan Özarslan, önceliğin aile bireylerine değil, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini vurguladı. Muhtarların kendi ailelerine öncelik tanımaması gerektiğini ifade eden Başkan Özarslan, toplumsal dayanışmanın güçlenmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Hayata geçirilebilir projeler seçtik

Seçim öncesi verdikleri sözleri tek tek hayata geçireceklerini belirten Özarslan, “Kanaat önderlerimiz, dernek başkanlarımız ve şehrimizin akademisyenleriyle bir araya geldik. Tabii önce bize temel siz oldunuz, muhtarlarımız oldu. 60 projeyle halkımızın karşısına seçim öncesi çıktık, herkes biliyor. Bu 60 projenin uygulanabilirliğine çok dikkat ettik. 60 projenin 60’ını da beş yılın sonunda tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Mahallelerde gözünüz kulağınız olacağız

Belediye ile muhtarlıkların iş birliği içinde olması gerektiğini ifade eden Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammet Ekrem Kılıç, “Hep birlikte el ele vererek siyasi kimliklerimizi bir yere bırakıp öncülüğümüz Keçiören’imize hizmet olacak. Sayın Başkanım bizleri tek tek seçim önce siz ziyaret ettiniz. Bütün arkadaşlarımız sizi samimi gördü. Bunun karşılığını sahada aldınız. Bundan sonra hep birlikte Keçiören’imize hizmet edeceğiz. Sizin mahallelerde gözünüz kulağınız olacağız” diye konuştu. İlçedeki problemlerin istişare ve iş birliğiyle çözülmesi için muhtarların kilit öneme sahip olduğu vurgusunun yapıldığı buluşmada Keçiören’e dair birçok konu ele alındı.

Başkan Özarslan muhtarlarla üç ahit yaptı