Mansur Yavaş Keçiören’de: Halkın olanı halka veriyoruz

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçim startını verdi. İlk Seçim Koordinasyonu Merkezi’ni Keçiören’de dualarla açan ve Keçiören ilçesi projelerini anlatan Yavaş, “Ankara halkının parası artık toprağa tohum olarak da açılıyor bereket olarak fışkırıyor. Kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Biz halkın olanı halka veriyoruz” dedi.

Yerel seçimler için ilk Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) Keçiören’de açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı vatandaşlar, büyük bir coşkuyla karşıladı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen SKM’nin önünü dolduran vatandaşlar, “Esnafım, bana Mansur gerek”, “Sayende ocağımda yemeğim var Başkanım”, “Adil ve şeffaf Başkan”, “Keçiören yanında Başkanım” pankartları açtı. Miting havasında gerçekleşen SKM açılışı, davul ve zurna ile oyun havaları eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu.

Mansur Yavaş Keçiören'de: Halkın olanı halka veriyoruz 1

KEÇİÖREN’E MÜJDE VERDİ: GEREKİRSE TÜNEL YOLU YAPACAĞIM

SKM açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören’de gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Hacıkadın Kent Ormanı, Ovacık Parkı, Hasköy Köprülü Kavşağı çalışmalarından bahseden Yavaş, “Fatih Köprüsü dörder şerit olarak planlandı tam iki yıl önce. Ve Ankara Üniversitesi ile protokolü bekliyor. Uzun süredir bekliyor. Bunu Keçiören’in bazı belediye meclis üyeleri ‘Hala Keçiören’i yapmadınız’ deyince orada kendisine şu söz söylendi. Eğer gerçekten Keçiören’i seviyorsanız, oradaki trafik sorununu çözeceksiniz. Bir zahmet gidip Ankara Üniversitesi ile görüşün protokole imza atın, hemen yapalım dendi. Ama tık yok. Neden tık yok? ‘Mansur Yavaş yapmadı’ densin diye. Biz engel tanımıyoruz. Seçime kadar bekleyeceğiz ihalesi hazır. Protokolü imzalatırlarsa Fatih Köprüsü’nü dörder şerit yapmaya hazırız. Eğer izin vermezlerse, protokol imzalanmazsa müjdesini veriyorum yerin altından geçip tünel yolu yapıp gene de Keçiören’i rahatlatacağım. Onun da çalışmaları tamam. İnşallah seçimden sonra. Tahmin ediyorum şöyle düşündüler ‘Bu köprüyü yaptırmayalım da Mansur Yavaş seçim kaybetsin’. Ama inşallah büyük bir çoğunlukla tekrar seçimi kazanacağız. Artık o ümitleri kalmayınca sanıyorum protokolü imzalarlar” dedi.

DOĞRUDAN DOĞRUYA TÜRK MİLLİYEÇİSİYİZ

Konuşmasında 2019’daki seçimlerde kendisine yöneltilen iftiralardan bahseden Yavaş, şunları söyledi:

“Göreve gelmeden önce ‘personeli işten çıkaracaklar’ diyorlardı, gelir gelmez hem de kendi partilisinden devraldığı belediyeden işçi çıkardığını biliyorsunuz değil mi? Biz ise hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Kendimize yakıştıramayız böyle bir şeyi.  Maaşları ödeyemez diyorlardı. Evet, sayaçları kim okuyacaktı? Hiç utanmadılar bunu söylerken. Her yerde söylüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta dediği gibi ‘biz milliyetperveriz, doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz’ Bunu herkes bilsin. Su sayaçlarını Ankara’mızın vatansever gençleri okuyor. Faturaları Ankara’mızın vatansever gençleri evlere dağıtıyor. Açılım nedeniyle TC’lerden utanıyorlardı, kaldırmışlardı ya biz TC tabelalarını yerine çaktık. Biz mevsimlik milliyetçi değiliz, PKK’ya ne kadar karşıysak, HÜDA-PAR’a da o kadar karşıyız. Öyle birini görmezden gelip birini konu etmek yok.”

“DARA DÜŞEN KİM VARSA, MAĞDUR OLAN KİM VARSA YANINDAYIZ”

“Mansur Başkan” ve “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Yavaş, dara düşen ve mağdur olan tüm Ankaralıların yanında olduklarını söyledi.

Yavaş, “O ailelerin ufacık çocukları okullara nasıl gidiyor hiç kimse bilmez. İlk derece okula giden 16 bin ailenin servis ücretlerini ödüyoruz. 70 bin, ortaokul ve liseye giden sosyal destek alan ailenin çocukları ücretsiz bir şekilde otobüslerle okullarına gidiyor. Derdimiz onlar mutlaka okusun, diğer arkadaşları ve yaşıtları gibi eşit imkânlardan yararlansın. Kırtasiye desteği veriyoruz sadece kırtasiyecilerden alışveriş yapabiliyor. Aynı zamanda kırtasiyeci esnafını da ayakta tutuyoruz. Kantin desteği de veriyoruz, günlük 20 liralık fiş vermek suretiyle. Teneffüslerde arkadaşları kantinden alışveriş yaparken mahzun mahzun bakan çocukların da mahzunluğunu ortadan kaldırdık. Dara düşen kim varsa mağdur olan kim varsa yanındayız” ifadelerini kullandı.

“HALKIN OLANI HALKA VERİYORUZ”

Yavaş, Ankara halkının parasının, yapılan hizmetlerle tekrar Ankara halkına döndüğünü vurgulayarak, “Boş projeler yerine, Ankara’da yaşayan herkesi nasıl mutlu edebiliriz, dar gelirli aileleri nasıl eşitleyebiliriz diyoruz. Pandemi geldi, okulları kapattılar. Uzaktan eğitime başladılar. İnternet yok. Annelerinin, babalarının telefonlarından giriyorlar. Ankara’daki 918 köyün tamamına internet verdik bu çocuklar eğitimden mahrum kalmasın diye… Bu dünyada bir ilk oldu. Bununla da yetinmedik aynı zamanda sadece sosyal yardım değil, Ankara halkını zengin edeceğiz demiştik. Kırsal kalkınma desteklerine başladık İlk defa mazot yardımını, tohum yardımını, fide gübre, sulama borusu… Ankara’nın çiftçisi ne 825 milyon liralık yardım yaptık 6,5 milyar liralık gelir elde ettiler. Biz istiyoruz ki tekrar köylerine dönüp en iyi bildikleri üretimi yapsınlar ve sonuç itibarıyla Ankara halkının parası Ankara halkına dönüyor. Ankara halkının parası artık toprağa tohum olarak da açılıyor bereket olarak fışkırıyor. Kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Biz halkın olanı halka veriyoruz” dedi.

“KEÇİÖREN İÇİN ÇALIŞACAK BİR BELEDİYE BAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR”

“Ankara’dan kin ve nefreti söktük ‘Çalıyor ama çalışıyor’ kavramını tümüyle ortadan kaldırdık. Ankara’nın dürüst yönetilebileceğini herkese gösterdik” diyen Yavaş, şunları söyledi:

“Ben sizden şunu istiyorum; belediye Meclisi’ndeki adaletsizlik gördünüz biz fazla oy almamıza rağmen belediye meclisinde sayımız düşük kaldı. Keçiören şu yönden şanssız, yıllardır Büyükşehir belediyesi ile Keçiören Belediyesi maalesef hep kavgalı oldu tüm yaklaşımlarımıza rağmen olmadı. Hepinizden şunu istiyorum artık bu tartışmayı ortadan kaldırmanın zamanı geldi. Benimle el ele tutuşacak benimle birlikte olarak Keçiören için çalışacak bir belediye başkanını seçme zamanımız geldi değil mi? İnşallah bizimle yol arkadaşlığı yapabilecek ve gerçekten Keçiören için çalışacak bir belediye başkanına ihtiyacımız var. İnşallah onu da burada seçip hem belediye meclis üyesi çoğunluğumuzu sağlayacağız ve inşallah Ankara’ya çok daha güzel hizmetler yapacağız. Amacımız sadece şudur, bize Mustafa Kemal Atatürk’ün başkent yaparak emanet ettiği bu Ankara’yı dünya başkentleri ile yarışır bir şekilde başkent yapmak için hep beraber çok çalışacağız ve inşallah başaracağız. Böyle sert bir havada Ankara’nın her yerinden kopup geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçim Koordinasyon Büromuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

Mansur Yavaş Keçiören’de: Halkın olanı halka veriyoruz