Ankara Yaşam Koçluğu Eğitimi

featured
service

Koçluk çok çeşitli hizmetleri içeren bir meslektir. Son zamanlarda popülerliği iyice artmıştır. Bu nedenle hangi koç ile çalışacağınızı seçmek zor olabilir.

Sertifikaların devreye girdiği yer burasıdır. Sertifikalar, belirli bir işi yapmak için gerekli niteliklere sahip kişileri hızlı bir şekilde belirlemek için kullanıldıkları için kullanışlıdır. Elbette kusursuz değiller, ancak kimin nitelikli olduğunu anlamak için bize bir kestirme yol sağlarlar.

Bir meslek nispeten yeni olduğunda, fırsatlarla olgunlaşır. Alanla ilgilenen kişiler, iddialarını ortaya koymak, nişlerini oluşturmak ve büyüyen bilgi ve uygulama yapısına katkıda bulunmak için yeterli alan bulacaklardır.

Bu, alana yeni girenler için heyecan verici bir zaman yaratır, ancak aynı zamanda nitelikler konusunda bazı belirsizlikler de yaratır. Bir meslek yeniyse, “iyi” bir profesyonelin nasıl olacağını bilmek kolay olmayabilir. Kim niteliklidir ve bu nasıl belirlenir?

Koçluk dünyasında, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) sertifikalarından daha iyi bilinen ve saygı duyulan hiçbir sertifika yoktur. Koçluk eğitimlerinin ICF akreditasyonuna sahip olabilmesi için bilgi ve performans değerlendirmesini geçmek de dâhil olmak üzere başka gereksinimler de vardır.

ICF’den bir sertifikaya sahip olduğunuzda, işinizde yetenekli olmak için zaman ve çaba harcadığınızı potansiyel müşterilere ve diğer ilgili kişilere göstermiş olursunuz.

Değişen gereksinimlerle beceri ve deneyim seviyenizi vurgulamak için üç kimlik belgesi vardır:

Associate Certified Coach (ACC) unvanı: en az 60 saat koçlara özel eğitim, 100 saat müşteri koçluğu deneyimi, minimum üç ay boyunca 10 saat mentor koçluğu.

Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) unvanı: minimum 125 saat koçlara özel eğitim, 500 saat müşteri koçluğu deneyimi, minimum üç ay boyunca 10 saat mentor koçluğu.

Master Certified Coach (MCC) unvanı: en az 200 saatlik koçlara özel eğitim, en az 35 müşteriyle 2.500 saatlik koçluk deneyimi, minimum üç ay boyunca 10 saatlik mentor koçluğu.

Ankara yaşam koçluğu eğitimi seçmek için iyi bir araştırma yapmanız gerekir. Elbette, bir kursu veya sertifika programını tamamladığınızda öğreniminiz ve gelişiminiz bitmez. Hem bir meslek olarak koçluk hem de sizin için işe yarayan bir koçluk uygulamasını en iyi şekilde nasıl yürüteceğiniz konusunda hala öğrenecek çok şeyiniz olacak.

Bilgi Akademi Ankara’da yaşam, kariyer, öğrenci koçlukları hizmetlerinin yanı sıra bireysel ve kurumsal eğitimler de sunan profesyonel bir koçluk kurumudur. Bilgi Akademi kurucusu Nursel Kalender PCC unvanlı bir ICF koçudur. Kurumunda yürüttüğü eğitimler ICF akreditasyonuna sahiptir. Yaşam koçluğu eğitimleri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için 0312 557 02 77 telefon numarası ve [email protected] mail adresinden Bilgi Akademiye ulaşabilirsiniz.

Ankara Yaşam Koçluğu Eğitimi