Akyurt’un Bekası…

featured
service

Beka: Ölümsüzlük, ölmezlik, kalıcılık. bir devletin toprak bütünlüğünü, ahdi hukukunu ve anayasal düzenini iç ve dış tehditlere karşı koruması suretiyle hayatiyetini devam ettirmesi
***
96 yıllık Cumhuriyetimizin Beka sorunu varmış… AK Parti, MHP İttifakının adayları seçimi kazanmazsa eğer, PKK, Kandil, teröristler sevinç çığlıkları atacakmış…

Tarih boyunca 16 devlet kurmuşuz, Osmanlı İmparatorluğu ile dünyaya hükmetmişiz. Çanakkale’de dillere destan zafer kazanmışız, Kurtuluş Savaşı’nda Türk’ü, Kürdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi hep birlikte düşmana geçit vermemiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni birlikte kurmuşuz.

Osmanlıyla birlikte 720 yıllık varlığımız ; Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kazanmazsa “ölüm” ile, geleceksizlik ile karşı karşıya kalacakmış.

Türkiye Cumhuriyet’ini kuran parti olan CHP’nin kadroları ile MHP’de genel kurul isteyip başarılı olamayan, “partinin değişen politikalarını” kabul etmeyip parti kuranlar teröristlere hizmet ediyormuş.

Türkiye Cumhuriyeti yasama, yürütme, yargı organları, ordusu, emniyet teşkilatı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla güçlü bir devlet. 82 milyonun devleti, bizim devletimiz…

Demokrasi ile yönetilen devletlerde bu saydığımız tüm organlar birbirinden bağımsız işler ve gerekirse, siyasileri, hükümet temsilcilerini yargılar, suçları varsa cezalandırır.

Özellikle yasama, yürütme ve yargı bağımsız olmalıdır ki, denetleme ve kontrol mekanizmaları işleyebilsin. Bu mekanizmalar düzgün çalışmadığı zaman kurumlar arası ve halkın kurumlara olan güveni sarsılır.

Devlet tüm bu saydıklarımızın bütünüdür, siyasiler ise yasama ve yürütme faaliyetlerini yerine getirerek halkın talep ve beklentilerini karşılamakla yetkilendirilmiş milletin temsilcileridir. Siyasiler; Yargı makamı, denetleme makamı, cezalandırma makamı değildir!

96 yıldır işleyen bu sistem ve devletimiz neden “beka” ve “var olma” tehdidi ile karşı karşıya kaldı?

Belediyelerin Cumhur İttifakı yerine CHP ve İYİ parti belediye başkan adaylarının eline geçmesi nasıl bir beka tehlikesi oluşturabilir?

Yargımız, emniyet teşkilatımız, ordumuz, yasama,yürütme organlarımız artık işlevlerini yerine getiremiyor mu? Ülkenin geleceğini tehdit eden ve dile getirilen unsurlar ile mücadele edilemiyor mu?

Ülkenin Cumhurbaşkanı, MHP’nin Genel Başkanı, İçişleri Bakanı bu tehditleri dile getirirken bizim bunlara da cevap aramamız gerekmez mi? Gerçekten bu sorulara mantıklı birer cevap bekliyorum.

Akyurt’ta da İçişleri Bakanı, MHP Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti milletvekilleri kendi adaylarının seçilmemesi halinde PKK’nın ve Kandil’in sevineceğini söylediler. Mücadelelerine destek istediler… Akyurt’ta İyi Parti’nin veya Bağımsız adayların seçimi kazanması halinde ortaya çıkabilecek beka sorunu ne olabilir?

Yaklaşık %53 oy oranıyla Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirken, geriye kalan %47, ülkenin neredeyse yarısı yıllarca teröre destek verenleri mi destekledi? Ülkenin neredeyse yarısı neyi göremedi? 15 yıldır beka tehlikesinden bahsedilmezken, neden sadece bu yerel seçimler öncesinde dile getirilmeye başlandı?
***
İktidara göre Türkiye Cumhuriyeti yok olma tehdidi ile (beka sorunu ile) karşı karşıya.

Ve bu yerel seçimlerde alışık olduğumuz vaadler yerine suçlamaları dinleyerek sandığa gideceğiz.

Kararı halkımız verecek…

Akyurt’un Bekası…