Akyurt Halkı’na Çağrımızdır…

featured
[email protected]
service

Ufuk Gazetesi 2000 yılından beri yayın hayatını sürdürüyor. Bu süre zarfında ilçemizin sorunlarına dair bir çok haberimiz ve yazılarımız yer aldı. Kuşkusuz bir gazetenin etkili bir yayın olması için içeriği, olaylara bakış açısı, sürekliliği, kendi içerisinde çelişkili olup olmadığı önemlidir.

“Çelişki” sözünü açmak gerekirse; 2000 yılında Ufuk Gazetesi’nin ‘yayın çizgisi ve ilkeleri’ neyse, bugün de aynı çizgide ve duruşla yayınlarını sürdürmektedir. Bazı gazetelerin ülkenin mevcut duruma göre “arşiv” temizliği yaptığı bugünlerde biz her yayınımızın ve her sözümüzün arkasındayız.

Günümüzde her alanda yaşanan kirlenme “medya” alanında da yaşanıyor. Söylentiler haberleştiriliyor, gerçek dışı olaylar parlatılarak algı operasyonlarının bir parçası haline getiriliyor. Bu dönemde “gazetecilik” tanımını yerine getirmekte zorlaşıyor. Halkın gazetelere ve diğer medya kuruluşlarına olan güveni maalesef giderek azalıyor.

Tarafsız olmak, ‘tarafsızız demek’ insanlarda kuşkuya neden oluyor… Çünkü medyaya insanlar, kimin yandaşı, kimden taraf, hangi partiden yana sorgularıyla yaklaşıyor. Ülkemizde geldiğimiz nokta bu.

Ülkemiz genelindeki bu yaklaşımları elimizin tersiyle iterek, gazetenin gerçekten halkın sesi olduğunu bilerek, olması gereken şekliyle Akyurt’un gazetesini hazırlıyoruz. Sizin gazeteniz, sizin sesiniz olarak basılı yayın, internet yayınımızı sürdürüyoruz.

Gelelim çağrımıza;
Gelin bir çayımızı için, “bende gazetenizden bir köşe istiyorum, internet yayınınıza katkıda bulunmak istiyorum” deyin…
1-Akyurt’un gelişmesi için,
2-Sorunların dile getirilmesi için,
3-Çözüm önerilerini sunabilmemiz için,
4-İlçemiz güzelliklerini, güzel olayları paylaşabilmek için,
5-Akyurt Halkının, iyiye, güzele, doğruya, yanlışa, kötülüğe sesini çıkarabilmesi için;

Her görüşten insan için, Ufuk Gazetesi burada…

Bu yayın hepimizin, sizleri görüşlerinizi dile getirmeye, yazı yazmaya, gönüllü muhabirlik yapmaya çağırıyoruz.

İşte o zaman herbirimiz Akyurt’a, yaşadığımız yere katkı sağlamış olacağız. Akyurt gelişen bir ilçe, bu gelişime hep birlikte destek verelim…  

Akyurt Halkı’na Çağrımızdır…