Akyurt Belediyesi – Hamarat Eller ortaklığı sona erdi

featured
service

Akyurt Belediyesi, Akyurtlu kadınlarla birlikte kurulan Sınırlı Sorumlu Akyurt Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklığından ayrıldı. Kooperatif ortaklığına ilişkin olarak alınan karar, Cumhurbaşkanlığından alınan görüş doğrultusunda gerçekleşti.

Kooperatif ortaklığına ilişkin Cumhurbaşkanlığından görüş alan Akyurt Belediyesi, “Belediyelerin son dönemde sosyal amaçlı projelere katkı sağlamak gerekçesiyle kooperatiflere ortak oldukları veya kurucu ortak olarak kooperatif kurulmasına öncü oldukları görülmektedir. Ancak, bu sürecin planlı, hukuki ve işlevsel altyapısı hazırlanmış, mali fizibilitesi yapılmış bir adım olmadığı düşünülmektedir. Belediyelerin bu amaçlarla ilgili işletmelere direkt katılmak yerine, stratejik plan ve hedefleri çerçevesinde yerel kalkınmaya bütçe kaynaklarıyla (transfer harcaması) destek vermesi daha uygun olacaktır.” cevabını aldı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’nden alınan bu görüş üzerine Akyurt Belediyesi, kooperatif ortaklığından çekilme kararı aldı. Kooperatif, üyelik ücreti olan 500 TL’yi de alınan karar gereğince belediyeye iade etti.

Kararın ardından, Akyurt Belediyesi’nin kooperatifin faaliyetlerini destekleyip desteklemeyeceği merak konusu oldu.

Akyurt Belediyesi – Hamarat Eller ortaklığı sona erdi