İnci Kolye Modelleri Nelerdir?

featured
service

İstiridyeden elde edilen inci taneleri tamamen doğal bir ürün olup farklı işlemlerden geçirildikten ve eşit boyuttaki taneler eşleştirici dedikten sonra kolye haline getirilir. Gerçek inci kolye modelleri büyük ölçüde çiftliklerde yetiştirilmiş olan istiridyelerden elde edilen inciler ile yapılır. İnci kolye tüm zamanların en zarif taksit seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkar. Yuvarlak oval ve baro gibi farklı şekiller sahip olan modellerin rengi klasik beyaz renkten koyu yeşil tonlara kadar değişiklik gösterebilir. İnci kolye seçimi büyük oranda stilinize bağlı olsa da inci kalitesini değerlendirmek için inci türlerini ve fiyatını belirleyen kriterler hakkında bilgi sahibi olmanız seçim sürecinizi kolaylaştırabilir.

İnci Kolye Nasıl Seçilir?

Parlaklık incileri değerli bir mücevher haline getiren temel özelliklerdir. Işığın ince yüzeyinde nasıl yansıyacağını belirleyen parlaklık incinin kaliteli olduğunu da gösterir. Biçimine göre keskin yumuşak ya da bulanık yansımalar oluşabilir ve bu durum fiyatı önemli ölçüde etkileyen durumlardır. Yüzey kalitesi ve şekli açısından bakıldığında pürüssüz ve temiz yüzeye sahip inceler daha değerlidir.

İnci Kolye Fiyatları Nasıl Belirlenir

Günümüzde endüstri hâkim olan inciler çift incisi olur inci çeşidine göre fiyatı değişir. İncinin parlaklığı çiçekli ve yüzey kalitesi gibi kriterler göz önünde bulundurularak daha değerli hale getirilir. Kolyede kullanılan incileri klasik ve çok yönlü bir ölçü olarak genellikle 7-9- 5 milim aralığında ve 45 santim uzunluğunda satışa sunulur. Farklı inci kolye modellerini https://www.shopmonreve.com/inci-kolye-modelleri sitesinden alabilirsiniz.

İnci Kolye Modelleri Nelerdir?