İlçe Meseleleri Üzerine Kısa Kısa

featured
service
Eylül ayında açılışı gerçekleştirilen yapı ile birlikte Akyurt modern bir belediye binasına sahip oldu.Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, belediye hizmet binası henüz proje halinde iken yapmış olduğu açıklamada Belediye Meclisi toplantılarının yeni yapılacak bina ile birlikte halkın katılımına açık bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etmişti.Belediye Meclis Toplantı Salonu, halkın da görüşmeleri izleyebileceği bir şekilde tasarlanacaktı. Yeni binada meclis toplantı salonunun bu duruma elverişli olup olmadığı hakkında herhangi bir fikrim olmamakla birlikte bu düşünceyi halkın yönetime katılımı ve katkısı açısından oldukça değerli buluyorum.Belediye Meclis Toplantılarının gün ve saatinin belediye tarafından duyurulması ve dileyenlerin katılım sağlayabilmesi meclis çalışmalarının daha aktif bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacaktır.Akyurt Belediye yöneticilerinin halkın yönetime katılımı açısından yöntem ve işleyiş olarak bu durumu ele almaları, ilçe halkının düşüncelerini dile getirebilmesi adına çalışma şekli belirlenmesi veya ilçe halkının izleyici olarak katılım sağlayabilmeleri belediye ile ilçe halkı arasındaki bağı da güçlendirecektir.Diğer taraftan belediye meclis üyelerinin halka olan sorumluluk bilincinde de farklılık gözlemlenmesi kaçınılmazdır.Ayda 7-15 arası bir karara imza atan Akyurt Belediye Meclisi bence bu uygulama ile birlikte çalışmalarını hızlandırarak ilçeye katkı sağlayacaktır. Belediye Başkanımızın da hizmet binası açılmadan açıkladığı bu fikrin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.

BORCUMUZ YOK AMA…

Akyurt Belediyesi borçsuz belediye, ilçemiz adına büyük bir övgü. Ülkemizde neredeyse imkansız bir durum. Ancak, kasasında yaklaşık 100 milyon TL bulunan ve 2017 bütçesi 42 milyon TL olan Akyurt Belediyesi neden gelir elde etmek için arazi satıyor? Bu da borçsuz belediyemizin açıklaması gereken önemli bir soru…Kasada para olmasına rağmen, 2014 seçim vaadlerinden bazıları neden hayata geçirilmiyor? Seçim tarihinin yaklaşması mı bekleniyor? Sadece Akyurt özelinde değil, siyasette klasikleşmiş olan “Başladığım projeleri bitirmek için bir döneme daha ihtiyacım var” söylemi yine kullanılacak mı? Bunun için uygun zaman mı bekleniyor?Kasadaki para seçim öncesi başlanması muhtemel projelere yetmeyeceği için mi arazi satışı yapılıyor?Bütçe ve kaynaklar ile “borçsuz belediyecilik” sürdürülebilir ise arazi satma yoluna neden gidiliyor?Soru üstüne soru… Açıklama yapılırsa Akyurt Halkı da bu sorulara cevap bulabilir.

KÖPEK MESELESİ

Akyurt’un bitmeyen sokak köpeği meselesi devam ediyor. “Hayvan sevmeyen, insan da sevemez” denir, bilinen bir sözdür. Hem hayvanların açlıktan susuzluktan kurtulması hem de özellikle çocukların köpek korkusunun önüne geçilebilmesi için hala çözüme yönelik adım atılabilmiş değil. 7 yaşındaki çocuğa 4 köpeğin saldırdığı Akyurt’ta “oğlum paramparça olabilirdi” sözüne kulak vermek gerekiyor.
İlçe Meseleleri Üzerine Kısa Kısa

Yorumlar kapalı.