‘Dede Evi’ müftülüğe devredildi

featured
service

Akyurt Belediyesi tarafından Yeşiltepe Mahallesi’nde inşa edilen ‘Dede Evi’, Akyurt İlçe Müftülüğü’ne devredildi. Daha önce ‘Çay Evi’ olarak duyurulan ve 21 metrekarelik kullanım alanına sahip olan yapı, Akyurt Belediye Meclisi’nin aldığı kararla artık ilçe müftülüğü tarafından yönetilecek.

Akyurt Belediye Meclisi’nin aldığı kararda, “Dede Evi olarak kullanılan yapının vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunabileceği, dini sohbetler ve derslerin verilebileceği, aynı zamanda cami kütüphanesi olarak kullanılabileceği amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, Kamu Yararına 5 (beş) yıl süreyle bedelsiz olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. Maddesinin (d) bendi gereğince binanın bütün giderleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) Belediyemiz tarafından karşılanarak Akyurt İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilmesi komisyonlarca uygun bulunmuş, raporların komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilmiş ve Plan ve Proje Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne tevdi edilmiştir. Yapılan açık oylama sonucunda, oy birliği ile bu karar onaylanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İlçe müftülüğü tarafından yönetilecek ‘Dede Evi’, mahalle sakinlerine kültürel, sosyal ve dini ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet verecek.

‘Dede Evi’ müftülüğe devredildi