1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Dil Derneği’nin 37. Yılı Çankaya’da Kutlandı

Dil Derneği’nin 37. Yılı Çankaya’da Kutlandı

featured
service

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dil Derneği’nin 37. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Etkinlik, hukukçu ve şair, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden’e adandı. Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, açılış konuşmasında Türkiye’deki dil sorununa değinerek, 1989’dan bu yana dernek çalışmalarına destek veren Çankaya Belediyesi ve Başkan Hüseyin Can Güner’e teşekkür etti.

Dil Derneği Darbecilere Yenilmedi

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dil Derneği’nin, 12 Eylül’ün yarattığı, Atatürkçü gibi görünen karşı darbecilere karşı dimdik ayakta kalan önemli bir kurum olduğunu belirtti. Güner, “12 Eylül yönetiminin, darbecilerin hedef aldığı çok önemli kurumlarımız oldu. Hukukla savaştılar, hukuku karşılarına aldılar. Aynı zamanda Cumhuriyet’in kazanımlarını, Atatürk’ün devrimlerini Atatürkçü gibi görünerek bir karşı devrim atağıyla gerçekleştirdiler. Dil Derneği, karşı darbecilere yenilmeyip ayakta durup yılmadan mücadele eden insanların başlattığı yeni bir devrimdir. Ben 37 yıldır bu yolda emek veren geçmişten bugüne katkı koyan herkese tüm gönüldaş ve yoldaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Dil Derneği'nin 37. Yılı Çankaya'da Kutlandı 1

Her Zaman Dil Derneği’nin Yanında Olacağız

Güner, Dil Derneği’nin 37. yılının önemli bir hukuk insanına adanmasının, 12 Eylül ile yeni bir hesaplaşma anlamına geldiğini belirtti. Yekta Güngör Özden’in hukuk mücadelesine genç yaşta başladığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli kurumlarından biri olan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlendiğini vurgulayan Güner, “Bugün sizlerle birlikte bu mücadeleyi sürdürmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bundan sonra yapılacak her etkinlikte üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızı, bunun bizim vazifemiz olduğu bilinciyle her zaman için bir adım gerinizde koşacağımızı belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

Saf Bir Atatürkçü ve Dil Derneği Dostu

Ardından söz alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partilerinin yazılı belgelerini Dil Derneği’nin denetiminden geçirdikten sonra bastırma geleneğini sürdürmek istediklerini söyledi. Özel, Başkan Güner’i işaret ederek, “30 yaşında, mülakat mağduru, 1 yaşında babasını kaybetmiş, bütün sınavlarda okul birincisi olmuş. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine birincilikle girmiş, dereceyle mezun olmuş birisi. Liyakatli olduğu için, genç olduğu için, saf bir Atatürkçü ve bir Dil Derneği dostu olduğu için orada oturuyor” dedi.

CHP Tüzük Komisyonunda Dil Derneği de Temsil Edilecek

Özgür Özel, CHP tüzüğüne ilişkin çalışmalarda mahallelerden ve ilçelerden görüş alma aşamasının tamamlandığını, illerden görüş alındığını belirtti. Özel, “Önümüzdeki ayın başından itibaren tüzük yazım komisyonu çalışmaya başlayacak” sözlerini kaydetti. Özel, bu komisyonda CHP’li milletvekilleri, Parti Meclisi üyelerinin olacağını, il başkanlıklarından birer temsilcinin isteneceğini, tüzük yazılmaya başladığı andan itibaren de Dil Derneği’nin de komisyonda temsil edileceğini söyledi.

Dil Derneği’nin 37. Yılı Çankaya’da Kutlandı