1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt Emniyetinden ‘Sazan Sarmalı’ uyarısı

Akyurt Emniyetinden ‘Sazan Sarmalı’ uyarısı

featured
service

Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek ve vatandaşları bilinçlendirmek için önemli bir çalışma yürüttü. Son zamanlarda sıklıkla kullanılan “sazan sarmalı” yöntemine karşı uyarılarda bulunan polisler, araç alım satım işlemlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerince, noter girişlerine dikkat çekici afişler asılarak vatandaşlar bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyarıldı.

“Sazan sarmalı” yöntemi nedir?

Dolandırıcılar, aracın gerçek tescil sahibinin ilanlarını sahte bir siteye koyarak aracı değerinden daha düşük fiyatta gösteriyor. Ardından, araç alma arzusu olan kişilere satmak istiyor. Bu sırada, kendilerinin bir işi çıktığını veya İl dışında olduğunu ve yerine bir yakınının notere geleceğini beyan ederek mağdurların EFT-HAVALE yapmasını sağlıyor. Bu şekilde mağdurlar dolandırılıyor ve maddi kayıp yaşıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların bu tür durumlara karşı dikkatli olmalarını ve araç tescil sahibini yüz yüze görmeden kesinlikle ödeme yapmamalarını tavsiye ediyor.

Vatandaşlara uyarı

  • Araç alım satım işlemlerinde noter aşamasında şüpheli bir durumla karşılaşırsanız mutlaka dikkatli olun.
  • Aracın tescil sahibini yüz yüze görmeden kesinlikle alım satım işlemi yapmayın.
  • EFT-HAVALE gibi para transferlerini asla önceden yapmayın.
  • Şüpheli durumlarda anında 112 Acil Çağrı Merkezini arayın.
Akyurt Emniyetinden 'Sazan Sarmalı' uyarısı 1
Akyurt Emniyetinden ‘Sazan Sarmalı’ uyarısı
Yorum Yap