Başkan İmamoğlu’ndan Bakan Soylu’ya ‘işçi’ yanıtı

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan işçi alımlarıyla ilgili gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan personel alımlarıyla ilgili iddialarda bulunduğunu belirterek, “Eğer teröristlerse neden gelip almıyorlar” diye sordu.

“İFTİRAYI AT, KÖŞENE ÇEKİL!”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişinin İBB’de işe alındığı iddiasına yanıt veren Başkan İmamoğlu, “İBB’de, çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor. Bak bak bak! 557 terör örgütü. Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor. İlk gün cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok’ dedim ‘Bekleyeyim.’ Dünü de bekledim. Niye? Yani şimdi ülkede sokakta gezen ya da bir kurumda çalıştığınızı bildiğiniz, 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz… Bekledim ki herhalde gelip onları alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip, tutuklayacak bunu. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil! Bu arada kimse gelmedi” dedi.

“HEPSİ GELSİN…”

İBB’nin 150 yıllık kurumu İETT’nin 2 milyar liralık ihalesinde, 700 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddialarına da yanıt veren Başkan İmamoğlu, “Müfettişler görevlendirilmiş, vergi daireleri görevlendirilmiş, MASAK görevlendirilmiş. Ben ilave edeyim; FBI’ı görevlendirdiler, CIA’yi görevlendirdiler ve bizim bu ihaleleri kontrol edeceklermiş. Allah, bunların hepsine akıl versin. Öncelikle, buyursunlar, bekliyoruz. Bütün kamu kurumlarını denetleyebilirler” ifadelerini kullandı.

İETT ihalesine alınmadığı iddia edilen Mercedes firmasının, ihaleye katıldığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, dünyaca ünlü markaya, “150 yıllık İETT’ye, kendi markaları ve firmaları üzerinden iftira atılıyor. Bu iftiraya müsaade etmemeliler. Mercedes firmasını, çok acil olarak açıklama yapmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Hatırlanacağı gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan personel alımları ile ilgili iddialarda bulunmuştu. İBB’ye yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Bakan Soylu, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim” demişti.

Başkan İmamoğlu’ndan Bakan Soylu’ya ‘işçi’ yanıtı