2022 Yılı Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Nedir?

featured
service

Bilindiği üzere trafikte araç kullanmanın belirli kuralları var. Bu kuralların ihlali söz konusu olduğunda ise hatanın niteliğine göre trafik cezası kesiliyor. Trafik cezası ile sonuçlanan önemli hususlardan biri ise ehliyetsiz araç kullanma. Ehliyetsiz bir kişinin araç kullandığı takdirde Karayolları Trafik Kanununun 39. Maddesine göre hem sürücüye hem de ruhsat sahibine belirli miktarda ceza kesilir. Bu miktar her sene değişmekle birlikte 2022 yılında belirlenen tutar ise kesinleşti.

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 2022

2022 yılında ehliyetsiz araç kullanma cezası 3.674 TL olarak belirlenmiştir. Ek olarak araç sahibine ise, ehliyetsiz bir kişiye araç kullandırdığı için 3.674 TL trafik cezası kesiliyor. Bu cezalar ilk 15 gün içerisinde ödendiği takdirde %25 indirime tabi tutularak ehliyetsiz kişi ve araç sahibi tarafından 2.755 TL olarak ödenebiliyor.

Trafik Cezası Nasıl Ödenir?

Eğer ehliyetsiz araç kullanma cezasına tabi tutulduysanız, ceza miktarını PTT dairelerinden veya vergi dairesinden ödeyebilirsiniz. İndirimden faydalanmak istiyorsanız da ödemenizi 15 gün içerisinde yapabilir, %25 indirimden faydalanarak 2.755 TL ödeme yapabilirsiniz.

İtiraz Yapılır Mı? Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası İtirazı Nasıl Yapılır?

Doğal afetlerde, hasta taşıma gibi acil durumlarda ehliyetsiz kişiler araç kullanmak durumunda kalabilir. Eğer uzman birinin gözetiminde ve acil durumlarda araç kullandıysanız itiraz ettikten sonra cezanız silinebilir. Bunun için Sulh Ceza Hakimliğine gidip itiraz dilekçesi vermeniz yeterli.

Sürücü Belgesi İptal Edilen Kişilerin Araç Kullanma Cezası 2022

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası olduğu gibi sürücü belgesi iptal edilen kişilerin de araç kullanmasının belirli miktarda cezası bulunuyor. Yine aynı şekilde aracı kullanan sürücü belgesi iptal edilen kişiye ve ruhsat sahibine 3.674 TL idari para cezası kesilir. 15 gün içerisinde ödediği takdirde de yine %25 indirim hakkından yararlanılabilir.

2022 Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası

Bilindiği üzere her araç tipi için farklı tipte sürücü ehliyetleri vardır. Aldığınız sürücü belgesine göre kullanacağınız aracın bazı özellikleri bulunuyor. Örneğin otomatik ehliyetiniz var ise manuel araç kullandığınız takdirde yetersiz ehliyetle araç kullanma cezasına tabi tutulursunuz.

 2022 yılında yetersiz ehliyetle araba kullanma cezası 1.823 TL olarak belirlenmiştir. Aracı kullanan kişi ile ruhsat sahibine de aynı miktarda para cezası uygulanır. Ceza tebliğ edildikten sonra eğer 15 gün içerisinde ceza miktarını ödemek isterseniz %25 bir indirim de uygulanıyor.

Tüm Bu Dertlere Güven Sürücü Kursu ile SON!

Denizli sürücü kursları arasında en güvenilir olan Güven Sürücü Kursu, kimseyi ehliyetsiz bırakmıyor. Özel direksiyon eğitimleri, ehliyet sınavı taktikleri ve profesyonel eğitmenleri ile en kısa sürede sürücü ehliyetine sahip olabilirsiniz. Motor ehliyeti ve dilediğiniz tipte araç ehliyeti için başvuru yapabilirsiniz.

Uygun sürücü kursu arayanlar için ilk adres olan Güven Sürücü Kursu, detaylı bir eğitim programı hazırlayarak, sürücü adaylarına en kolay şekilde ehliyet vermek için çabalıyor. Memnuniyet odaklı çalışan sürücü kursumuz, tüm kursiyerleri ile ayrı ayrı özel olarak ilgileniyor, iyi birer sürücü olmaları için var güçleri ile çalışıyor. Sizler de trafikte rahat bir şekilde araç kullanmak, park etme ve geri gitme gibi tüm pozisyonları en iyi şekilde yerine getirmek istiyorsanız Güven Sürücü Kursu’na başvurun. Profesyonel bir sürücü olmak için en önemlisi, iyi bir sürücü kursu ve iyi bir direksiyon eğitimi. Bu iki özellik de Denizli’nin en iyi sürücü kursu olan www.guvensurucukursu.com.tr adresinde bulunuyor! Geç kalmadan ve trafik cezalarına maruz kalmadan hemen iletişime geçin, hızla sürücü belgenize sahip olun.

2022 Yılı Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Nedir?