WordPress Hosting Nedir? WordPress Hosting ile İnternet Sitenizi Kurun!

featured
service

WordPress hosting, WP alt yapısını kullanarak web site açmak isteyen bireylerin sitelerinin dosyaları ve veritabanını barındıracağı hosting türünü belirten ifadedir. Bu şekilde özelleştirilmiş bir hizmet sunan hosting firmaları, direkt olarak WordPress ile optimize edilmiş biçimde hazırlanan bir hosting türü olduğu için, çok daha kullanıcı dostu ve güvenilir bir hizmetin sunmayı hedeflediklerini gösterirler. Bu içeriğimizde geleneksel Web hosting ile WordPress hosting arasında ne gibi farklılıklar olduğu ve bu hizmeti kullanarak kendi sitenizi nasıl kolayca kurabileceğinizi detayları ile ele alacağız.

Web Hosting ile WordPress Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?

Öncelikle WordPress hosting’in adından da anlaşıldığı üzere yalnızca bu alt yapı ile oluşturulan sitelere özel bir hizmet olduğunu belirtelim. Web hosting ise hem WordPress hem de farklı alt yapılarla veya özel yazılımlarla oluşturulmuş tüm siteleri kapsayan daha geniş alanı ifade eden bir hosting hizmet biçimidir.

Günümüzde gerek kullanım kolaylığı gerek ücretsiz çok sayıda eklentisi ile yazılımı hiç bilmeyen kişiler için dahi internet sitesi açma, e-ticaret hayatına adım atma gibi imkanlar sunan WordPress giderek yaygın hale geldiği için bu alanda sunulan hizmetlerin de gelişmesi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Peki, siz siteniz için hangisini tercih etmelisiniz? Bu sorunun yanıtını verebilmeniz için her iki hosting türünün farklarını iyi bilmeniz gerekir. İşte, WordPress hosting ile Web hosting arasındaki farklar;

  • WordPress hostinglerin istediği RAM özellikleri ve CPU daha çoktur. Bu sayede sitenizi daha hızlı çalıştırma imkanına sahip olursunuz.
  • Web hostingi tercih edecek kişilerin internet sitesi kurulum adımlarını önceden halletmiş olması gerekirken WordPress hosting hizmetinden yararlanan bireyler birkaç adımda hemen sitelerini kurarak daha kolay kurulum süreci olanağına sahip olurlar.
  • WordPress hosting kullanan site sahiplerinin dosya yedeklemeleri günlük şekilde yapılırken Web hosting kullanıcılarının yedekleri önceden belirlenen siteden siteye göre değişen aralıklarla yapılmaktadır. Örnek olarak haftalık, aylık, 10 günlük vb. farklı biçimde süreler belirlenebilmektedir. Günlük yedeklemeler sitede herhangi bir hata olduğunda, saldırı söz konusu olduğunda ya da site taşıma işlemi gibi durumlarda en güncel site bilgilerini kullanarak işleminizi yapmanıza yarar.
  • WordPress hosting paketlerinin içerisinde birtakım eklentiler yüklü olarak hazırlanmaktadır. Örnek olarak SEO eklentileri ve mail eklentileri gibi optimizasyon işlemleri ile site sahiplerinin teker teker uğraşmasına gerek kalmayacaktır. En yaygın ve en faydalı oluğu düşünülen eklentiler halihazırda sitenize yüklenir. Bunları daha sonra dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Teker teker eklenti eklemediğiniz için ciddi bir zaman kazancı sağladığınızı da belirtelim.
  • Sitede önbellek kaynaklı bir problem meydana gelirse WordPress hostinglerde özel yazılımlar sayesinde hemen bu sorunlar çözüme ulaştırılabilmektedir.
  • WordPress hosting hizmetinden yararlanan bir site sahibi SSL sertifikasını paket içeriğinde satın alabilir. Ancak Web hosting kullanıcılarının SSL sertifikasını ayrıyeten satın almaları gerekmektedir.
  • WordPress hostinglerde CDN hizmeti paket içeriğine çoğu zaman dahil edilmiştir.
  • Yapılan kıyaslamadan da anlaşıldığı üzere eğer sitenizde kesin olarak WordPress alt yapısını kullanma niyetindeyseniz sizin için en iyisi WordPress hosting’i tercih etmek ve sunulan ek özelliklerden de faydalanarak avantajlı bir hizmet almaktır. Ancak bunun dışında farklı bir alt yapı yazılımı ya da kendi yazılımınızı kullanmak istiyorsanız Web hosting de tercih edebilirsiniz. Eğer zaten kullanmakta olduğunuz WordPress sitenizin sadece hostingini daha iyi bir hostingle değiştirmek istiyorsanız da her iki hosting türünü de tercih edebilirsiniz. Yine de WordPress hostingi tercih etmenizin daha avantajlı olabileceğini son olarak belirtelim.

Diğer hizmetlerimiz için https://www.aysima.com/ web sitesini inceleyebilirsiniz.

WordPress Hosting Nedir? WordPress Hosting ile İnternet Sitenizi Kurun!