Çubuklu öğretmenler ‘yüz koruyucu siperlik’ üretiyor

featured
service

Çubuk Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmenler, yeni tip koronavirüse karşı (Kovid-19) özveriyle görev yapan sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri için ‘yüz koruyucu siperlik’ üretimine başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Can Kılıç’ın öncülüğünde, Kovid-19 ile mücadelede görev yapan sağlık personeli ile güvenlik güçlerinin ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışma başlatan öğretmenler, okulda lazer kesicilerle yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.

Çubuk Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan üretimi yerinde inceleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yaptığı açıklamada, sağlıkçılar ve güvenlik güçleri için yüz koruyucu siperlik üretime başlayan başta kurum müdürü Müslüm Demir ve gönüllü öğretmenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Çubuklu öğretmenler ‘yüz koruyucu siperlik’ üretiyor 1“ÖĞRETMENLERİMİZ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR”

Yapılan üretimle sadece ilçelerinin değil birçok il ve ilçeye de siperlik gönderilmeye başlandığını vurgulayan Başkan Demirbaş, ‘’İlçemiz bir çok konuda örnek olmaya başladı. Halk Eğitim Merkezimizde maske üretilirken, meslek liselerimizde de siperlik üretilmeye başlandı. Bunu çok önemli bir hareket olarak görüyorum. Öğretmenlerimiz, kovid-19 ile mücadelede önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Öğretmenlerimizin ellerine ve emeklerine sağlık diyorum. Kurumlarımızdaki personellerin, memurlarımızın güvenle kullanacağı kullanışlı bir siperlik olmuş’’ diye konuştu.

Kurumda 16 öğretmen arkadaşıyla birlikte gece gündüz yüz korucuyu siperlik ürettiklerini anlatan öğretmenlerden Uğur Koçak ise, ürettikleri siperliklere sadece kendi ilçelerinden değil birçok il ve ilçeden de yoğun bir talep gelmeye başladığını kaydetti.

Çubuklu öğretmenler ‘yüz koruyucu siperlik’ üretiyor 2“TALEPLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Okul aile birliğinin ve öğretmenlerin maddi destekleriyle üretimi sürdürdüklerini aktaran Koçak, şunları söyledi: “Ülkemizin tüm kurumları gibi Kovid-19 ile mücadelede bizde ne yapabiliriz diye düşünürken, müdürümüzün tavsiyesi üzerine yüz koruyucu siperlik üretmeye karar verdik. Böylelikle okulumuzun imkanları doğrultusunda elimizdeki araç ver gereçlerle maske üretimine başladık. Çizimini ve tasarımını tamamen kendimiz yaptık. İlk etapta ilçemizdeki kurumların ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Diğer il ve ilçelerden yoğun bir talep gelmeye başladı. İmkanlarımız ölçüsünde talepleri karşılamaya çalışıyoruz.”

Üretim yapılan lazer yazıcının da kullanılan malzemenin de yerli üretim olduğunu belirten Koçak, ‘’Şu an günlük üretimimiz yaklaşık 50, bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz ilk ürünlerimizi sağlıkçılarımıza ve güvenlik güçlerimize ulaştırdık. Şimdi diğer talepleri karşılamaya çalışıyoruz’’ ifadesini kullandı.

Çubuklu öğretmenler ‘yüz koruyucu siperlik’ üretiyor