Kaderoğlu projelerini açıkladı: Çubuk’a ‘Porsuk Çayı’ modeli

featured
service

Basın mensupları ile bir araya gelen CHP Çubuk Belediye Başkan adayı Can Kaderoğlu, kırsal kalkınma başta olmak üzere projelerini açıkladı. Kaderoğlu, “Bugün ilçemizde bile insanlar hafta sonları ailelerini alıp araçlarına binip, Eskişehir’in kent kültürünü görmeye gidiyorlar. Bunu yapmak elimizde, böyle bir projemiz var. Çubuk çayını Porsuk modeline getirmek istiyoruz.” dedi.

İlçede üretim ve istihdamı artırmaya yönelik entegre kırsal kalkınma projelerini anlatan Kaderoğlu, vişne ve mahsulleri üretim tesisi, domates ve mahsulleri üretim tesisi, entegre et ürünleri tesisi, süt ve süt ürünleri tesisile ile birlikte Çubuk Market’i kuracaklarını açıkladı.

“ÇUBUK ÇAYI BETON YIĞININA DÖNÜŞTÜ”

Ayrıca kent estetiğine yönelik projeler geliştirdiklerine değinen Kaderoğlu, Eskişehir’deki Porsuk Çayı örneğini verdi. Kaderoğlu, “Merkezinden akarsu geçen kentler, bu akarsuları hep olumlu değerlendirmişlerdir. Türkiye’de bu olumsuz örnekler arasında Çubuk’u, ilçemizi maalesef sayabiliriz. Çubuk çayı bundan 5, 10 yıl öncesine kadar insanların keyifle yanından, yöresinden geçtiği, ilçemize de değer katan bir akarsu idi. Şimdi maalef beton yığınına dönüştü. Bunu elbirliği ile ortadan kaldırmak istiyoruz. Porsuk çayı örneği var önümüzde, Eskişehir’de. Yılmaz Büyükerşen gibi büyük bir üstad, bir yerel yönetim üstadı, bir akademisyen geldi, işin ehilleri ile birlikte çalıştı. Porsuk’u Eskişehir’in en önemli değerlerinden biri haline getirerek kentin katma değerini, marka değerini çok yukarılara çıkardı. Bugün ilçemizde bile insanlar hafta sonları ailelerini alıp araçlarına binip, Eskişehir’in kent kültürünü görmeye gidiyorlar. Bunu yapmak elimizde, böyle bir projemiz var, Çubuk Çayını Porsuk modeline getirmek istiyoruz. Çubuk Çayını insanların gondollara bindiği, keyifli anlar yaşayabildiği bir alana çevirmek istiyoruz.” dedi.

“HALK MECLİSİ KURACAĞIZ”

Belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçireği projeleri tek tek anlatan Kaderoğlu, “Biz katılımcılığa açık bir belediye yönetimi istiyoruz. Benim belediye başkanı olarak şapkadan tavşan çıkarma ihtimalim sıfır. Dokunduğum zaman her şeyi değiştiren bir sihirli değnek sahibi değilim. Güvendiğim tek sihirli değnek ortak akıl. Kentin gerçek ihtiyaçları, önceliklerimiz ve bunun için çözüm yolları aranması. Bunun en önemli ayağı halk meclisinin oluşturulması, vatandaşlarımızın katılımcılığına açık, meclislerimizin oluşturulması. Kamuoyunda kanaat önderi haline gelmiş, ilçemiz için emek ve gayret sarf eden vatandaşlarımızın dahil olduğu alanlar yaratmak. Bunu hızlıca harekete geçirip, kendi yerel dinamiklerimizin hakkını aradığı, kendi taleplerini oluşurturduğu, sonuç alabildiği, ısrarla savunduğu bir konsepti harekete geçirmek istiyoruz. Belediye yönetiminin belediye başkanlarının iki dudağı arasında olmasından rahatsızım.” ifadelerini kullandı.

Kaderoğlu projelerini açıkladı: Çubuk’a ‘Porsuk Çayı’ modeli