Kaderoğlu: ‘Kimsesizim, sahipsizim, beni düşünen yok’ diyen kalmayacak

featured
service

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Çubuk Belediye Başkan adayı Can Kaderoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına Çubuklular yoğun ilgi gösterdi. Miting havasında gerçekleşen açılışta konuşan Kaderoğlu, “5 yılın sonunda Allah izin verir, siz de destek verirseniz, seçildiğimde, 5 yılın sonunda bu ilçede, ‘Kimsesizim, sahipsizim, beni düşünen yok’ diye ezginleşen, başını öne eğen bir Allah’ın kulunu bırakmayacağım. Şeref sözü veriyorum” dedi.

“BEN KÖYLÜLERİN, İŞÇİLERİN, ESNAFLARIN, İŞSİZLERİN ADAYIYIM”

“Biz bu seçimlerde hayırda yarışacacağız, rakiplerimizi de hayırda yeneceğiz” diyen CHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu, “Ben kimin adayıyım? Can Kaderoğlu okula gitmesi gerekirken güneş daha doğmadan, babasıyla kamyonun arkasına binip Ankara sokaklarında zabıtadan kaçarak süt satmaya çalışan, domates satmaya çalışan Akkuzululu Ahmet’in adayıyım.  Ekmeğini taştan çıkarıp arılar bu sene oğul verecek mi diye düşünen, Ovacıklı Ahmet amcanın adayıyım. Kızılcaköy’de tarım arazilerine hobi bahçeleri dikildiğinden dolayı, biraz sitemli bir şekilde düşünmeye başlayan Ramazan abinin adayıyım. Ben kadınların, gençlerin, köylülerin, işçilerin, esnafların, işsizlerin adayıyım. Ben hayatını alın teri ile geçindirmek zorunda olanların, bir gün çalışmazsa, ertesi gün ne olacak diye düşünmek zorunda bırakılanların, bu ilçenin güzel evlatlarının, bu şehrin, Çubuk’un güzel evlatlarının adayıyım” diye konuştu.

Kaderoğlu: ‘Kimsesizim, sahipsizim, beni düşünen yok’ diyen kalmayacak 1

“BEN BU SEÇİMİ ÇOKTAN KAZANDIM”

2019 yılında aday olduğunu ancak daha sonra Millet ittifakı lehine adaylıktan çekildiğini hatırlatan Kaderoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bana bu adaylık sürecinde de kazanamazsın dediler. Sanki şunu bilmiyorlar; Ben bu seçimi çoktan kazandım. Çubuk’un sokaklarında yürürken, bana temiz yürekleriyle gülerek bakan insanların o gözleri var ya, işte en büyük kazancım budur benim. Sarıldığımda yüreğinin sıcaklığını duyduğum hemşerilerim var ya, işte odur benim kazancım. Ben bu seçimi çoktan, daha sandık kurulmadan kazandım.

“BİZİM NEYİMİZ EKSİK”

Çubuk halkı isterse, Çubuk halkı bu teveccühü gösterirse önünde kim durabilir? Kimse duramaz. Kazananın nesi var, kazanın dört kulağımı var, dört gözü mü var, iki ağzı mı var, bizim neyimiz eksik? Biz de bu memleketin evladıyız. Bu memleketi canımızdan çok seviyoruz. Benim ardımda anaların duaları, babaların desteği, evlatların umudu varken, kim yenebilir bu ahengi, bu gücü? Eminim ki kimse yenemez.

“ŞEREF SÖZÜ VERİYORUM”

Projen var mı diyorlar, ülkemiz bir proje ülkesine döndü. Benim bir projem var. Yüce yaradanın en büyük projesi her şeyi yarattıktan sonra, ‘yarattım’ dediği yaratılanların en şereflisi olan, eşref-i mahlukat olan insandır. İşte ben bu cüzi irademle, ‘en büyük projem insandır’ diyorum. Ben bütün yatırımı insana yapacağım. Ben bütün yatırımı, bu ilçenin, bu memleketin insanlarına yapacağım. 5 yılın sonunda Allah izin verir, siz de destek verirseniz, seçildiğimde, 5 yılın sonunda bu ilçede, ‘Kimsesizim, sahipsizim, beni düşünen yok’ diye ezginleşen, başını öne eğen bir Allah’ın kulunu bırakmayacağım. Şeref sözü veriyorum.”

Kaderoğlu: ‘Kimsesizim, sahipsizim, beni düşünen yok’ diyen kalmayacak 2

“GERÇEK BELEDİYECİLİK BUDUR”

Kaderoğlu’nun ardından konuşan ve “Gerçek belediyecilik desteğe ihtiyacı olanın yanında olmaktır” diyerek Çubuk’ta hayata geçirilen projeleri anlatan Yavaş ise, “Bu kardeşinizde vicdan var. Nerede eksik varsa oradayız. 25 yıldır oy verdiğiniz insanlar bunları neden yapmadı? Çünkü oy alıyoruz zaten diyorlar. Ankara artık mutlu. İnşallah bu değişimi siz de burada sağlayacaksınız” diye konuştu.

Emeklilere verilen bu desteklere değinen Yavaş, “Ne yapalım hükümet zam vermedi diye bu insanları bırakacak mıyız? Biz bunları söylemeye başlayınca rakibimiz biz beş bin vereceğiz demeye başladı. Şimdi neden vermiyorsun? Yok her şeyi 1 Nisan’dan sonraya bırakıyorlar. Biz et desteği veriyoruz deyince ben de but dağıtıyorum diyor” dedi.

“BİZİ TAKLİT EDİP, BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENİYORLAR”

“Bizim projelerimizi taklit edip, belediyeciliği öğreniyorlar” diyen Yavaş, “Mal varlığımı açıkladım. Şimdi hepsinden bekliyorum. Tüm belediye başkanlarının açıklamasını bekliyorum. Yeter bu kamunun, belediyenin üstüne yük olduğunuz” diye konuştu.

İlçe belediye başkanlarının iş birliği yapmadığına da değinen Yavaş, “Biz düşman mıyız? Bunlar partilerini ilçelerinden daha çok seviyorlar. Çubuk’ a hizmet istiyorsanız benim elimden tutacak bir belediye başkanına yani Can Başkan’a ihtiyacım var” dedi.

“METRO ÇUBUK’UN HAKKI DEĞİL MİYDİ?”

Metro projelerine onay verilmediğini vurgulayan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Metro yatırımları uzun vadeli yatırımlardır. ‘Siz bunun parasını bizden beş yılda keseceksiniz. Bırakın biz yapalım’ dedik. Yapmıyorlar İstanbul’da metro yarıştırıyorlar. Ankara’da metroyu yapmıyorlar. Yapacağız diyorlar yazmışlar diye. Üç bin lira. Bu seneki bütçeye koydukları para üç bin lira. Demek ki yapmayacaklar. Mansur Yavaş’ın yapmasını istemiyorlar. Toplu ulaşım, Çubuk’un hakkı değil mi? Benim projemle metro buralara kadar gelecek. Yüzde yetmiş oy verdiniz. Niye yapmıyorlar? Bunu sormayacak mısınız? İşte şimdi sandıkta soracaksınız inşallah. İnşallah buralara oy alıp gelmeyen hizmet, inşallah buralara fazlasıyla gelecek.”

Kaderoğlu: ‘Kimsesizim, sahipsizim, beni düşünen yok’ diyen kalmayacak