Çubuk Belediyesi eski başkanı Özden, aday adaylığını açıkladı

featured
service

Çubuk Belediyesi eski başkanlarından Lokman Özden AK Parti’den belediye başkan aday adayı oldu.

2009-2014 yılları arasında Çubuk Belediye Başkanlığı görevini yürüten Lokman Özden, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aday adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Özden, “KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİM, DÖNEMİMİZDE YAPTIĞIMIZ MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDEKİ 100 YILLIK ALTYAPI YATIRIMLARI HERKESİN MALUMU; YENİ DÖNEMDE “ÇUBUK ÜSTYAPI YATIRIMLARI İLE TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR BİR KENT OLACAK” DİYEREK YOLA ÇIKTIM. BU HİZMET YARIŞINDA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM. SELAM VE DUA İLE…” ifadelerini kullandı.

Lokman Özden Kimdir?

  • 1963 yılında Çubuk İlçesi Yukarı Çavundur köyünde doğdu.
  • İlk öğrenimini Yukarı Çavunudur İlkokulu ve Etlik Şinasi İlkokulunda tamamladı.
  • Etlik ortaokulu ve Lisesini bitirdi.
  • 1987 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünden Biyolog olarak mezun oldu. – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji- Toksikoloji Ana Bilim dalında master yaptı.
  • Askerlik Görevini kısa dönem olarak Denizli ve Manisa’da tamamladı.

GÖREV YAPTIĞI KAMU KURUM ve KURULUŞLARI

  • Kırıkkale Halk sağlığı Laboratuar şefliği – Kırıkkale Sağlık Meslek Lisesinde Meslek Ders Hocalığı,
  • Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı;
  • Çevre Sağlığı Şubesi,
  • Sağlık Ocakları Şubesi,
  • Plan ikmal şubesinde Uzm. Biyolog olarak görev yaptı.
  • 1999–2004 Yukarı Çavundur Belediye Başkanlığı ve yine aynı belde den 2004–2009 Yerel Seçimlerinde Ak Partiden % 72 oy alarak seçilen Lokman ÖZDEN Ankara Beldelerinde en yüksek oy alan başkan unvanını sahiptir.

Yukarı Çavundur Belediye Başkanlığı döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi üyeliği ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği nedeniyle Mahalli idareler konusunda çeşitli seminerlere katılarak bilgi ve deneyim paylaşımında en üst düzeyde yararlanmıştır.

Sayın ÖZDEN ’in Yurt dışı seyahatlerinde de; – Katı Atık ve Bertaraf tesisleri,

  • Pis Su Arıtma tesisleri ve İmar ve çevre düzenlemeleri konusunda AB ülkelerinden, Almanya, Çekoslavakya, Danimarka, Norveç ve İsveç gibi ülkelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte çeşitli incelemelerde bulunmuştur.

Ayrıca; Güney Kore Cumhuriyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Seul Belediyesinin Kardeş Belediye Olması nedeniyle Seul ’de Düzenlenen Ankara günlerine katılmıştır. Başkan Lokman ÖZDEN Bu seyahatte de Kore Savaşında şehit düşen 462 Kahramanımızın yattığı Pusan Şehrindeki şehitliği heyetle birlikte ziyaret etmiştir.

Başkan Lokman ÖZDEN, Sivil toplum örgütlerinin Demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesine olan katkıları nedeniyle bazı STK’lara üye olarak katılmıştır. Bu Sivil Toplum Örgütleri; Çubuk Platformu, Biyologlar Derneği ve Yukarı Çavundur Beldesi Güzelleştirme Derneğidir. İngilizce bilmektedir.

29 Mart 2009 Mahalli seçimlerinde, halkın teveccühü sonucu Ak Parti adayı olarak seçimleri kazanarak Çubuk Belediye Başkanlığına seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Çubuk Belediyesi eski başkanı Özden, aday adaylığını açıkladı