Akyurt’ta ‘100. yıla 100 bayrak’ sergisi

featured
service

Akyurt TOKİ Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyetin 100. yılını ‘100. yıla 100 bayrak’ sergisi ile kutladı. Eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte hazırlıklara başlayan öğrenciler geri dönüşüm malzemeleri ile hazırladıkları Türk bayraklarını sergiledi.

Akyurt Belediyesi Necip Fazıl Konferans Salonu’ndaki serginin açılış kurdelesini kesen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Boran Ergüç ve vatandaşlar öğrencilerin büyük bir emekle hazırladığı Türk bayraklarını ilgiyle inceledi.

Akyurt'ta '100. yıla 100 bayrak' sergisi 1

KURTULUŞ SAVAŞI KOMUTANLARININ ANISINA

Tasarım teknolojileri öğretmenleri Bera Tuğluca ve Yasemin Ersoy ile birlikte Türk bayraklarını hazırlayan öğrenciler her bir bayrağı ise Kurtuluş Savaşında mücadele eden komutanlara adadı. Bayrakların yanında komutanların fotoğrafları ve hangi görevlerde bulunduklarına dair kısa birer özgeçmişleri yer aldı. Sergide bir bayrak ise katılımcıların parmak izi ile oluşturuldu.

Bayrakları atık ve geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hazırladıklarını söyleyen TOKİ Ortaokulu öğretmeni Bera Tuğluca, “Hazırlanan 100 bayrağın 100’ünde de farklı malzemeler kullanıldı. Her bir bayrağımızı Kurtuluş Savaşında savaşan komutanlarımıza atfederek hazıladık, her bir bayrağın farklı bir manevi değeri var” diye konuştu.

Akyurt'ta '100. yıla 100 bayrak' sergisi 2

AYIK: CUMHURİYETİN UMUDU, AYDINLIK YARINLARISINIZ

Serginin ardından Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de bir konser verdi. Konser öncesinde bir konuşma yapan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz ve aynı zamanda Ankara’nın başkent oluşunun da 100. yılı, bu nedenle Ankaramız için çok özel bir yılı birlikte yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki, salonumuz gençlerle dolu, sahnede sanatını icra edecek ekip yine gençlerden oluşuyor. Gençler, sizler bizim umudumuzsunuz, Cumhuriyetin umudu, aydınlık yarınlarısınız. Bu ülkeyi kalkındıracak, daha ileriye taşıyacak ve hedeflerini gerçekleştirmek için mücade edecek ekip sizlersiniz. Her alanda var olmanız bizim öcünç kaynağımız olur” diye konuştu.

Akyurt’ta ‘100. yıla 100 bayrak’ sergisi