Mustafa Varank’tan Mardin mesaisi

featured
service
Mustafa Varank'tan Mardin mesaisi 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ve il protokolü tarafından havalimanında karşılanan Bakan Varank, beraberindeki heyetle birlikte Mardin valiliğini ziyaret etti.
Valilik ziyaretinde, vali yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Varank Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından makama geçerek Vali Demirtaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Varank, Vali Demirtaş’tan ilin sanayi ve teknolojik konusundaki mevcut durumu, yürütülen yatırımların son durumu ve planlanan projeler hakkında brifing aldı.

Yapılan çeşitli değerlendirmelerden sonra son bulan valilik ziyaretinin ardından Bakan Varank ve heyeti, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Tanıtım Programı ve Projelerin İmza Törenine katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank burada yaptığı konuşmada , “Yatırımlarla bölgemizi hak ettiği refaha kavuşturacak, geri kalmışlığın terör örgütleri tarafından istismar edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bakan Varank, terör belasının Mardin topraklarından temizlendiğini, bir daha eski karanlık günlere dönülmesine asla fırsat vermeyeceklerini aktardı.
Bakan Varank, “Yatırımlarla bölgemizi hak ettiği refaha kavuşturacak, geri kalmışlığın terör örgütleri tarafından istismar edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Çarşamba günü 2021 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Ekonomimiz geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,7 büyüyerek rekor bir performansa imza attı. Bu büyümeyle ülkemiz OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyen ikinci ülke oldu. Alt bileşenlere baktığınızda da imalat sanayimiz, yüzde 43,4’lük bir büyümeyle yine ekonomimizin itici gücü oldu. Tabi bunu kabullenemeyenler alıştığımız gibi ülkemizin en köklü kurumlarından olan TÜİK’e hadsizce saldırmaya başladılar. Vay efendim böyle bir büyüme olabilir miymiş? TÜİK’e güvenmiyorlarmış. Bunlar acaba Avrupa Birliği ülkelerinin ya da Birleşik Krallığın büyüme rakamlarını gördüler mi? TÜİK’e karşı ön yargılarını oralardaki istatistik kurumları için de taşıyorlar mı? Onlara kalsa AK Parti döneminde Türkiye’de tek bir fabrika bile açılmadığını iddia ediyorlar. Defalarca bu iddiaları sunanları OSB’lere davet ettik, tenezzül edip gelmediler. Türkiye büyüyor, muhalefet kabul etmese de görmek istemese de büyüyor. Şehirlerimizdeki OSB’lere bir gitseler, yeni yatırımların nasıl hızlı bir şekilde devriye aldığını görseler, fabrikaları bir ziyaret etseler zaten çarkların nasıl umutla döndüğüne onlar da şahit olacak. Ama biz bunların bu zihniyetine alıştık. Bu yüzden onların ne dediğine çok da bakmadan işimize odaklanıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hazırladığımız Sanayi ve Teknoloji Stratejimiz çerçevesinde atılımlarımıza devam ediyoruz. Peki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ne yapıyorsunuz derseniz, OSB’ler, Endüstri Bölgeleri ve KSS’lerle ülkemizin sanayi altyapısını güçlendiriyoruz. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Ar-Ge ve Tasarım merkezleri ile neredeyse sıfırdan inşa ettiğimiz ar-ge ekosistemimizi geliştiriyoruz. KOSGEB ve TÜBİTAK ile işletmelerimizin dijital dönüşümünü destekliyoruz. Özel sektör yatırımlarını özendirmek üzere cazip teşvikler sağlıyoruz. Kurduğumuz kuluçka merkezleri ve oluşturduğumuz fonlarla yenilikçi girişimciliğe katkı sağlıyoruz. Ülkemizin teknolojik dönüşümü için gerekli insan kaynağını oluşturmak üzere kapsamlı programlar uyguluyoruz. Kritik teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla üretimini sağlayacak kapsamlı destek mekanizmaları kurguluyoruz” diye konuştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Mardin’i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayicilerle bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Dicle Kalkınma Ajansı Rekabet İklimi Geliştirilmesi Finansman Desteği İmza Töreni gerçekleşti. Programa Bakan Varank’ın yanı sıra Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili ile DİKA Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengizhan Dermirkaya, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı.

Mustafa Varank’tan Mardin mesaisi