Geçmeyen Yara İzlerine Dikkat !

featured
service
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ercan Demirbağ konu hakkında bilgiler verdi.
Yara izi tedavisi ya da skar revizyonu olarak adlandırılan bu işlem alanında uzman estetik cerrahları tarafından yapılır. Cilt, en büyük ve en hassas olan organdır.
Doğuştan kazanılan ya da sonradan kazanılan birçok durum cilde zarar verebilir, tahriş edebilir ya da iz ve leke bırakıcı olabilir.
Özellikle de ergenlikte döneminde meydana gelen büyük ve iltihaplı sivilceler, tedavi edilmediğinde ve özellikle de eklenerek sıkıldığında ardında ne yazık ki kötü görünüme sebep olan skar izlerini bırakırlar.
Bundan hem sağlıklı hem hijyenik hem de kalıcı bir şekilde kurtulmanın yolu skar revizyonu yaptırmaktır. Tamamen güvenir olan, alanında uzman ve deneyimli olan doktorlardan destek alınmalıdır.
Bu revizyon işlemi sayesinde cilt yüzeyinde yer alan tüm skar, yanık ve lekelerden kurtulmak mümkündür. Cilde cihazlar aracılığıyla enjekte edilen serumlar kana karışır ve cilt yüzeyinde hasarlı olan bölgelerin hücre sayısını arttırır ve yeniler.
Yenilenen hücreler yerlerine yerleşir ve çok kısa bir süre içerisinde cilt bebeksi ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Aynı zamanda skar revizyonu yalnızca yüz bölgesine değil ciltte bulunan her bölgeye yapılabilir.
Doğum sonrası kalan çatlaklardan kurtulmak için, çocukluktan kalan bir yazık izi ya da yara izinden kurtulmak için, ameliyat sonrası kalan izlerden kurtulmak için bu işleme başvurulur.
Yara Revizyonu Kimlere Uygulanır?
Cildinde yara ve iz, ameliyatta kalma iz, doğuştan gelen kabarcıklı iz ve benzeri yapılar bulunan herkes için skar revizyonu uygundur.
Ancak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. 18 yaşını doldurmadığı halde skar revizyonu ihtiyacı olan bir birey için ebeveyn izni gereklidir. Kullanılacak olan tüm cihazlar ve diğer malzemeler Sağlık Bakanlığı onaylıdır ve yaş gruplarına uygundur.
Yetişkin yad grupları ve yaşlı yaş grupları için daha uygun olan bir işlemdir. Derinin kalınlığına, yaranın ve izin kalınlığına bağlı olarak uygulanacak olan tekniklerde de değişiklik elde edilebilir. Bu revizyon daha çok lokal anestezi altında uygulanır.
Revizyon yapılması gereken bölgeye anestezi enjekte edilir ve böylece hasta hiçbir acı ve benzeri travma hissetmeden tüm operasyonu gönül rahatlığıyla geçirebilir.
Yara Revizyonu Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Alanında uzman doktorlar tarafından uygulanan skar revizyonu işleminde dikkat edilmesi gereken hususları mevcuttur.
Öncelikle hastanın deri ölçümü yapılır. Deride meydana gelen yaranın ve izin hangi derinlikte olduğuna karar verilir. Uygulanacak olan tekniğin aşamalarında büyük bir dikkat ve özene yer verilir. Skar revizyonu öncesinde hastanın psikolojik ve fizyolojik hazır olması sağlanır.
Operasyon esnasında ya da sonrasında gelişebilecek bir komplikasyon bulunmaz ancak yine de tüm ihtimaller hastaya en detaylı şekilde iletilmelidir.
Operasyon sonrasında ise hastanın mutlaka verilen kremsi ilaç ve türevlerini doktor kontrolünde kullanması ve düzene sokması gerekir. Verilen talimatlara adım adım uyulması gerekir. Tüm bu dikkat edilmesi gerekenlere dikkat edildiği takdirde iyileşme süreci de çok daha hızlı gelişir.
Geçmeyen Yara İzlerine Dikkat !