“Evim Evindir” kampanyası ile konaklamaya çözüm

featured
service

Ankara’daki 19 Belediye ve 25 ilçe başkanı ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında depremzedeler, tesis, otel, yurt, çok amaçlı alanlar ve evlere yerleştiriliyor.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda 100 kişilik ekiple yürütülen “Evim Evindir” projesi, hayırseverler ile depremzedeler arasında köprü görevi görüyor. Deprem bölgesinden Ankara’ya gelen vatandaşlar başta belediye tesisleri olmak üzere Ankara’nın 25 ilçesinde çeşitli evlere yerleştirildi.

Malatya’da enkazdan kurtarılarak ailesi le Çubuk’ta bir tesise yerleştirilen bir depremzede, “Malatya’da depremden zor canımızı kurtardık. Depremden sonra devletimiz uçak biletlerimiz aldı, Ankara’ya geldik. Burası çok güzel. 5 yıldızlı otel gibi. Yeme içmeden tutun peçetesine kadar veriyor. Bütün Malatya Cumhurbaşkanımıza dua ediyor. Devletimizden Allah razı olsun” dedi.

"Evim Evindir" kampanyası ile konaklamaya çözüm 1

Bir başka depremzede ise, “Bizim bir isteğimiz vardı, yuvamız olsun istiyorduk. Devlet elini uzattı. Cumhurbaşkanımız bize sahip çıktı. Biz de kendine sahip çıkıyoruz. O bizim Cumhurbaşkanımız, biz onun gücüyle ayaktayız. Allah kendini başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Gaziantep’ten gelen bir depremzede de “Torunlarım sıcak yemek yiyor. Sıcak yatakta yatıyor. Ben Gaziantep’te depremden sonra ilk defa sıcak yemeği burada yedim. Ankara halkına teşekkür ederim, çok yardımcı oldular. Atalarına babalarına rahmet.” ifadelerini kullandılar.

“Evim Evindir” kampanyası ile konaklamaya çözüm