Avrasya Tüneli’nden Rekor Araç Geçişi!

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nden 30 Nisan’da muazzam bir rekora imza atıldığını duyurdu. Tünelin boğaz geçişinde sağladığı hızlı, güvenli ve konforlu alternatifin, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Bakan Uraloğlu, 30 Nisan tarihinde 93 bin 317 aracın tüneli kullanarak geçiş yaptığını ifade etti. Bu rakam, günlük araç geçişi rekorunu tazeledi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, 2024 Nisan ayı ortalamasının 75 bin 767 araç olduğunu ve bu rakamın üzerine çıkılarak yeni bir rekora ulaşıldığını vurguladı. Ayrıca, tünelin 22 Aralık 2016’daki hizmete açılmasından bu yana toplam 132 milyon 373 bin aracın geçtiğini belirtti.

Avrasya Tüneli'nden Rekor Araç Geçişi! 1

Özellikle, 1 Mayıs 2022’den itibaren motosikletlerin tüneli kullanımına izin verilmesiyle beraber, 1 milyon 247 bin motosikletin tüneli kullandığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu verilerin ulaşım altyapısındaki gelişmelerin somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.

22 Aralık 2016’da hizmete açılan Avrasya Tüneli’nden bugüne kadar ise toplam 132 milyon 373 bin araç geçtiğini vurgulayan Uraloğlu, “Buna ek olarak 1 Mayıs 2022 itibarıyla motosikletlerin tünel kullanımına izin verilmesiyle bugüne dek toplam 1 milyon 247 bin motosiklet geçişi yapıldı. Nisan ayında 2 bin 991 motosiklet geçişi gerçekleşirken, motosikletler toplam geçişin yüzde 4’ünü, minibüsler yüzde 5’ini, otomobiller ise 91’ini oluşturmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Avrasya Tüneli’nden Rekor Araç Geçişi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.