Keçiören Belediyesi Kararlı: İlçede Yabancı Dilde Tabelalar Tarih Oluyor

featured
service

Ankara’nın Keçiören ilçesinde, iş yerlerinde yaygınlaşan yabancı dilli tabelalara sınırlama getiriliyor. Keçiören Belediyesi’nin Mayıs ayı ilk meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla, artık ilçede hangi dilde olursa olsun yabancı tabela kullanımına izin verilmeyecek.

Meclis toplantısında sunulan ve oy birliği ile kabul edilen “Türkçe Tabela Kullanımı Hakkındaki Başkanlık Teklifi” ile ilgili olarak Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özarslan, yabancı tabela kullanımının sınırlandırılmasının ilçenin kimliğine ve kültürel dokusuna önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Özarslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “İlçemizde Türkçe tabelaların kullanılmasını istiyoruz ve bu konuda çok hassasız. Yabancı tabela kullanımına izin vermeyeceğiz. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek adına söylüyorum, diline bakmadan tüm yabancı tabelaları kast ediyoruz. Bunun önüne geçeceğiz ve kabul etmeyeceğiz”

Keçiören Belediyesi Kararlı: İlçede Yabancı Dilde Tabelalar Tarih Oluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.