Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda İkinci Yarışına Çıkıyor

featured
service

Türkiye’nin başarılı yarış pilotu Cem Bölükbaşı, uluslararası arenada adını duyurmaya devam ediyor. Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi temsil eden Bölükbaşı, şimdi de Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda ikinci yarışına çıkmak için hazırlanıyor.

Fransa’nın ünlü Paul Ricard Yarış Pisti’nde gerçekleşecek olan 4 saatlik yarış, 5 Mayıs Pazar günü saat 12.30’da start alacak. Espordaki başarılarıyla adından söz ettiren ve açık tekerli yarış serilerine geçiş yapan Cem Bölükbaşı, yeni sezonda Le Mans Serisi’nde DKR Engineering takımıyla mücadele edecek.

İlk yarış hafta sonu Barcelona-Catalunya Yarış Pisti’nde gerçekleşen yarışta, toplamda 55 tur atan Bölükbaşı, 1 saat 27 dakika direksiyon başında kaldı. En iyi tur derecesini 1:32.540’la kaydeden genç pilot, takımını 6. sıraya taşıyarak etkileyici bir performans sergiledi.

Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda 42 aracın piste çıkacağı Le Castellet yarışı da heyecanla bekleniyor. Yarış, 5 Mayıs Pazar günü saat 12.30’da başlayacak ve European Le Mans Series YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek. Cem Bölükbaşı, LMP2 Pro/Am kategorisinde, LMP2 aracıyla pistte yer alacak.

Le Mans Serisi’nde her puanın büyük önem taşıdığı bilinirken, yalnızca ilk 10’daki pilotlar puan alabiliyor. Puanlama sistemi ise sırasıyla şöyle: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 ve 1. Sıralama turlarında pole pozisyonunu alan pilota ekstra 1 puan veriliyor.

Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nın bir sonraki etabı, 7 Temmuz’da İtalya’daki Imola pistinde yapılacak. Şampiyonanın diğer yarışları ise sırasıyla 25 Ağustos’ta Spa-Francorchamps (Belçika), 29 Eylül’de Mugello (İtalya) ve 19 Ekim’de Portimao (Portekiz) tarihlerinde gerçekleşecek.

Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda İkinci Yarışına Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.