Mersin Büyükşehir Belediyesi dilencilere göz açtırmıyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kentte artan dilencilik faaliyetlerine karşı kararlı bir mücadele veriyor. Zabıta ekipleri, kent merkezinde ve yoğun trafiğin olduğu noktalarda düzenledikleri denetimlerle dilencileri tek tek yakalayarak polis merkezine götürüyor.

Dilencilerin özellikle trafiği tehlikeye atarak kırmızı ışıkta dilendiği noktalara odaklanan ekipler, kimlik vermek istemeyen ve zorluk çıkaran dilencilere karşı uzun süre mesai harcadı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda Zabıta Amiri olarak görev yapan Duran Öz, yaptıkları denetimler hakkında bilgi verdi. Öz, “Bu artışa istinaden dilencilerin ana arterler, caddeler, trafik ışıkları gibi yoğun oldukları bölgelerde çalışmaları artırdık. 2024 yılının başından itibaren 4 ayda 127 dilenciye işlem yapıldı. Üzerlerinden çıkan paralara da el konulup, tutanakla kamuya geçirildi. Çalışmalarımız aynı duyarlılıkla devam edecek” dedi.

Öz, dilencilere para veren vatandaşlara da seslendi. Öz, “En çok sıkıntı yaşadığımız konulardan birisi, vatandaşlarımızın olaya duygusal bakması. Vatandaşlarımızdan ricamız, gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu bildikleri kişilere yardım etsinler” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi dilencilere göz açtırmıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.