Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, Kırsal Yolları İyileştirme Çalışmaları

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yol yapımı ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu yılın yol yenileme sezonunu Erdemli ilçesinde başlatan belediye ekipleri, İlemin Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri sathi kaplama çalışmasıyla vatandaşların ve üreticilerin ulaşımını kolaylaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, 2023 yılında başlattıkları 9,5 kilometrelik yol genişletme ve zemin iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak sathi kaplama işlemini gerçekleştirdi. Özellikle İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınarı köylerini birbirine bağlayan yolda yapılan çalışmalar, bölge halkının ve üreticilerin yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli İlçesi Yol Asfalt Sorumlusu Emrah Erdoğan, yapılan çalışmaların amacının vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşması olduğunu belirtti. Erdoğan, özellikle tarım bölgesi olan bu yörede yetiştirilen ürünlerin Toptancı Sebze ve Meyve Haline taşınmasında kullanılan yolların iyileştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mahalle Muhtarı Eray Uzlar da yapılan çalışmaların mahalle halkı ve üreticiler için büyük bir rahatlama olduğunu ifade etti. Önceden dar ve bozuk olan yolların genişletilmesi ve iyileştirilmesinin, ürün taşımacılığı ve yaylacılık gibi faaliyetlerin daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağladığını dile getiren Muhtar Uzlar, çevre mahallelere de büyük fayda sağlandığını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, Kırsal Yolları İyileştirme Çalışmaları