Erdoğan açıkladı… ‘Asgari’ 4.250 TL oldu!

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücreti basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. 2022 yılı asgari ücretin en alt rakamı 4.250 TL oldu.

ANKARA (İGFA) – Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında son toplantısını tamamladı.

Toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katılıyor.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafların özveriyle süreci yakınen takip ettiğini belirterek, asgari ücretin belirlendiğini söyledi. “Buna göre 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4.250 TL olarak uygulanacaktır” diyen Erdoğan, “Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha daha yükselmektedir. Asgari ücret artışı yüde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışanlara işverenlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan açıkladı… ‘Asgari’ 4.250 TL oldu!