Duruşunuzdaki özgüveni geri kazandıran meme dikleştirme operasyonu

featured
service

Kadın olarak vücuttaki en dikkat çekici ve kadınsallığı vurgulayan bölgelerden biri göğüslerimizdir. Dolayısıyla memelerin orantısı büyüklüğü ve bununla beraber şeklide oldukça önemlidir. Meme dikleştirme ameliyatı ile  memnun olunmayan sarkık görüntüden kolayca kurtulmak mümkündür.

Meme Dikleştirme nedir? 

Meme dikleştirme operasyonu vücut yapısı ırsi yatkınlık hatalı sütyen kullanımı yaşlanma gibi farklı sebeplere dayalı sarkan memelerin diriliğini tekrar kazandıran işlemdir.

Meme dikleştirme ameliyatı göğüs toparlama olarakta bilinir. Bu işlemle dolgunluğunu kaybetmiş sarkıklık oluşmuş  durumdaki memelerin dikleşmesini sağlayan bir tür estetik operasyonudur.

Memelerdeki meme başının aşağıya doğru inmesi ve fiziksel görüntünün bozulması durumlarında çokça tercih edilir. Aşağıya doğru sarkan meme başını olması gereken seviyeye taşınıp fazla derinin bölgeden uzaklaştırılması işlemidir.

Meme dikleştirme işlemi ile istenilen görüntünün uzman hekim ile paylaşılması işlemin başarısı adına çok önemlidir.

Meme dikleştirme operasyonunu için  Op. Dr. Leyla Arvas “Meme bölgesindeki sarkan derinin içini istenilen diriliği ve dolgunluğu sağlayan sağlıklı silikon protezlerle doldurma işlemidir.”  olarak tanımlamaktadır.

Sarkmış ve hacmini kaybetmiş göğüsler spor krem gibi uygulamalarla dikleşmez. Meme dikleşmesi ancak meme dokusuna müdahale ile sağlanabilir.

Kimler meme dikleştirme operasyonu tercih etmelidir?

Meme Dikleştirme operasyonunu ırsi vücut tipinin dışında farklı sebeplerle de tercih edilmektedir.

  • Yaşlanmaya bağlı meme dokusunda sarkma durumları
  • İki meme arasında rahatsız edici asimetrik görüntü problemleri
  • Sıkça kilo alış verişinden kaynaklı oluşan sarkan göğüsler
  • Yanlış sütyen kullanımına bağlı sarkmalar
  • Emzirme sonrası memelerdeki gevşeklik ve sarkma
  • Estetik dış görünüş ve psikolojik özgüven sorunu yaşayanlar

Estetik ve güzel görünümdeki  göğüslere sahip olmak adına yaptırılan meme dikleştirme operasyonu memeye istenilen şekli net bir şekilde veren ve hemen sonuç alınan bir işlemdir.

Meme dikleştirme operasyonu hangi yöntemlerle kimlere uygulanır?

Çokça tercih edilen estetik operasyonlardan biri olan meme dikleştirme işlemi mastopeksi olarakta bilinir. Meme dikleştirme çoğunlukla 2 farklı teknikle uygulanır.

Meme dikleştirme operasyonu ufak meme yapısına sahip kişilere silikon yerleştirilerek uygulanır. Büyük memeye sahip kişilere ise fazla olan meme dokusunun çıkarılıp daha dik bir görünüm sağlamayı hedefler.

Vücuttaki memelerin olması gereken boyutu ve meme başının göğüs ile doğru orantısı sağlanır. Ardından memelerin olması gerekenden fazla büyük ise uygun meme dokusu çıkarılır  yada ufak memelerde silikon protez uygulanır.

Meme dikleştirme operasyonu estetik bir tür operasyondur. Dolayısıyla memede oluşmuş çatlaklıklar var ise ameliyat esnasında ortadan kaldırılır.

Meme dikleştirme ameliyatında hem silikon ile dikleştirme sağlanırken genel manada memenin asimetrik yapısı uygun meme başı yeri ve dolgunluk gibi bütünsel estetik görünümü amaçlar.

Meme dikleştirme göğüs toparlama olarak tercih edilen bu operasyon aynı zamanda orantısız iki meme yapısındaki asimetrik görünümü de düzeltmek adına uygulanmaktadır.

Operasyonu yaptırmak isteyen kişinin detaylı hekim muayenesinin ardından meme başının yeri meme dokusu ve sarkma derecesi kontrol edilir. Meme dikleştirme işlemi kişiye özel planlanan bir işlemdir.

Meme dikleştirme operasyonu genel anestezi ile yapılır. Operasyon yaklaşık 1,5-2 saat kadar sürer. Ameliyatın süresi kişinin meme yapısı ve sarkıklık durumu ile alakalı olarak değişkenlik gösterebilir.

Meme dikleştirmede meme dokusu istenilen oranda şekillendirilerek meme başı olması gereken yere taşınır. Fazla olan doku veya sarkan deri varsa alınır veya ufak memelere uygun silikon protezler uygulanır.

Meme dikleştirme ameliyatında kullanılan silikon fazla büyük bir silikon olması halinde yaşlanma ile beraber memelerde belli bir oranda sarkma meydana gelebilir.

Meme dikleştirme ameliyatında kullanılan teknik ve meme dokusuna bağlı olarak memenin tekrar sarkması durumu yaşanmaz. İlerleyen yıllarda istenildiği takdirde memedeki silikon boyutu değiştirilebilir.

Konunun uzmanı  Op. Dr. Leyla Arvas“Meme dikleştirme operasyonu kişinin tamamen hayallerindeki göğüs şekline kavuşması adına özel olarak tasarlanıp uygulanan başarılı bir estetik operasyondur” olarak özetliyor.

Meme Dikleştirme operasyonunu kimler yaptırabilir ?

Meme dikleştirme operasyonunu memelerin görüntüsünden orantısından memnun olmayan her kişi güvenle tercih edebilir.

Gebelik durumu olan kadınlar dışında uygulama yaşları ortalama 23 yas ve üzeri olup göğüs yapısı oturmuş kişilere rahatlıkla uygulanabilir.

Meme Dikleştirme ameliyatından sonraki iyileşme süreci nasıldır?

Meme dikleştirme ameliyatı ardından hayal edilen dik görünüm elde edilir. Operasyonun 1.ayından itibaren meme doğal görünümüne kavuşur.

Meme dikleştirme ameliyatının hemen ardından spor ve benzeri göğüs ve kol kasını zorlayabilecek hareketlerden uzak durulması tavsiye edilir. Ameliyat ardından 4 hafta sporcu sütyen kullanılmalıdır.

Operasyon esnasında kişi genel anestezili bir ameliyat olduğu için herhangi bir acı ve ağrı hissetmez. İşlem sonrası genel tetkiklerin ardından aynı gün taburcu edilebilir.

Meme dikleştirme ameliyatı hemen sonuç alındığı için yüz güldürücü bir operasyondur. Ancak iyi bir sonuç elde etmek adına tecrübeli bir plastik cerrah tarafından yapılması çok önemlidir.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında kullanılan kendiliğinden eriyen dikişilerdir herhangi bir dikiş aldırmaya gerek kalmaz. Operasyonun 1 hafta sonrasında araba kullabilir ve kol göğüs kaslarını zorlamadan günlük yaşama dönülür.

Meme dikleştirme ardından 4 hafta yumuşak balensiz meme bölgesini sarıcı sütyenler kullanmak göğse şekil kazandırmak adına önemlidir. Günlük yürüyüş ve koşu gibi aktivitelere 1 ayın ardından rahatlıkla başlanabilir.

Meme dikleştirme operasyonu sonrası farklı cilt tipine göre iyileşme süreçleri de farklılık göstermektedir.

Meme dikleştirme ameliyatını işlem deneyimi olan plastik cerrah ve güvenli ekibi tarafından yaptırılması işlem riskini azaltmaktadır. 45 yaş üzeri kişilerde mamografi çekildikten sonraki aşama olarak meme dikleştirme ameliyatına karar verilmesi önerilir.

Meme dikleştirme ameliyatı psikolojik manada sarkıklığı sorun haline getirmiş kişileri çokça memnun eden bir estetik uygulamadır. Meme dikleştirme ameliyatında his kaybı oluşmaz. Dolayısıyla güvenle tercih edilebilir bir işlemdir.

Operasyonun ardından muayeneye sırasında rötuş ameliyatı isteyen kişilerde hekım yönlendirmesiyle meme dikleştirme operasyonu tekrar sağlanabilir.

Meme dikleştirme ameliyatı ardından meme ve çevresinde oluşabilecek ödemlere karşı hekim yönlendirmesi ve ilaç alımıyla kolaylıkla oluşan şişlik kontrol altına alınır.

Meme dikleştirme işlemi ardından önerilen balenli sütyen protezi sabitlemek ve doğal bir görünüm elde etmek amaçlı şekillendirici olarak önerilir. Operasyon sırasında vücudun doğal kıvrımlarına uygun bir işlem sağlanılırsa iz gözle görülemeyecek kadar kapatılabilinir.

Meme dikleştirme operasyonu yaptırmak isteyen kişi ve uzman hekim arasında hastanın beklentileri  ve fizyolojik muayenelerin sonrası değerlendirmeler işlem başarısı adına oldukça önemlidir.

Meme Dikleştirme İşleminin Maliyeti Ne Kadardır?

Meme dikleştirme işlemi için operasyonun yeri meme yapısı görüntüsü ve şekline ayrı vücut tiplerine uygulanacak işlem miktarına planına göre uzmanınız tarafından belirlenir. 

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle sizlerde hayal ettiğiniz sıkı bir görünüme kavuşmak isterseniz.

Meme Dikleştirme İşlemiyle; 

Sizlerde dilediğiniz ölçülerde belirgin ve hayal ettiğiniz göğüslere sahip olmak için yan etkisiz acısız ağrısız şekilde üstelik alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile meme dikleştirme fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 212 241 46 24 no’ yu arayarak Quartz kliniğe ulaşın veya www.quartzclinique.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın.

Duruşunuzdaki özgüveni geri kazandıran meme dikleştirme operasyonu