DÜN ÖVÜNDÜK, BUGÜN DÖVÜNDÜK

featured
service

Çankırı devlet yolu kalaba kavşağı üç-dört defa tadilat gördü ve Akyurt belediyesi bunu övmekle bitiremedi.

 Yeni yapılan sözde köprülü kavşak düşündükçe düşündürmeye devam ediyor. 4 defa tadilat yapılan bir yerde ileriye dönük projeler yürütülerek park ve dere yatağı üzerinde ki arsalar terk ettirilirken, bunun yanında yine aynı arsalar bu defa 3000 binlik imar adı altında değişiklikle 1 km daha ileriye taşındı,kentsel servis alanı adıyla kavşağın püf noktasında üçgen üç adet arsanın bırakılmasının izahı varmıdır ?.Hal böyle iken;T.C

ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ

BELEDİYESİ MECLİS KARARI

Karar Tarihi : 02.09.2013

Karar No : 71

Karar Konusu : Komisyonlara Havale Yazısı.

 

MECLİSİ TEŞKİL EDENLER

BAŞKAN :Gültekin AYANTAŞ

ÜYELER: İlhan ŞENER, Hüseyin ALPASLAN, Musa ÇAKMAK, Halil UYANIK (İzinli), Ertekin ŞAN, Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ, Semra ULUTAŞ, Murat UĞUR(İzinli), Erdoğan KARAKAŞ, Mustafa YAZICI, Özcan REFAH, Nuh ÖZTEPE, Yaşar BAYRAK, Adnan YALÇINKAYA

24.06.2013 tarih ve 1341 sayılı dilekçe ile Beyazıt Mahallesi 1517 ada 1, 2 ve 3 numaralı parsellerin yapılaşma şartlarının çevre adalara nispeten çok düşük yoğunlukta olduğu ve adanın “Ticaret” veya “Kentsel Servis Alanı” kullanımlı, Emsal:2,50, Hmax:Serbest olarak değiştirilmesi talep edilmektedir.

Söz konusu parseller imar planında Kullanım Amacı: Kentsel Servis Alanı, Emsal:0,50, Hmax:6,50 olarak belirtilmiştir. Ada üçgen formda olup kuzeyi 50 metre genişliğindeki Çankırı Bulvarı, doğusu 25 metregenişliğinde ve güneybatı-güneydoğu istikametinde 7 metrelik yollarla çevrilidir.

Bölgede köprülü kavşak, üstgeçit de dere ıslah çalışmaları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce devam etmektedir. Dere ıslah çalışmaları kapsamında 1517 adanın güneybatı-güneydoğu istikametinde bulunan 7 metrelik yol kanala dahil edilerek yolun fiilen kullanılması imkansız hale gelmiştir. Ayrıca derenin ıslahıyla dereyi çevreleyen servis yoluna ihtiyaç duyulmaktadır. Adanın yollardan çekme mesafelerinin fazla olması mevcut parselasyon şartlarında kaliteli ve ihtiyaca cevap verebilecek yapı yapılmasına engel teşkil etmektedir.

1517 adanın güneybatı-güneydoğu istikametindeki kanalın mevcut dere ıslah projesine göre düzenlenmesi, çekme mesafelerinin düşürülmesi ve Emsal:2,50, Hmax:Serbest olarak değiştirilerek plan değişikliği yapılmasına ilişkin olarak verilen yazı üzerinde gerekli incelemelerde bulunmak üzere İmar Komisyonuna havale edilmesine yapılan açık oylama sonucunda; Böyle bir kararla ne yapılmak istenmektedir.

haber şan(4)

DÜN ÖVÜNDÜK, BUGÜN DÖVÜNDÜK