Çubuk Belediyesi 11 yeni taş fırını daha yapıyor

featured
service

Çubuk Belediyesince kırsal mahallerde kadınların imece usulü yaptıkları yiyeceklerin pişirilmesine olanak sağlayan mahalle taş fırınları projesi için 11 yeni mahalleye daha taş fırını yapımına başlanıldı.
Geleneksel değerlerin geleceğe taşınması amacıyla başlatılan proje kapsamında geçtiğimiz yıl 7 fırının yapılarak hizmete açıldığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, 11 yeni mahalleye daha taş fırını yapmaya başladıklarını belirtti.

Vatandaşların yapılan taş fırınlara ilgisinin çok büyük olduğuna işaret eden Demirbaş, ‘’İlçemizde tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkararak geleneksel değerlerimizi yaşatacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zamanla mahallerimizde ok olan kadınlarımızın hamur işi yiyeceklerini pişirdikleri taş fırınlarını yeniden hayata geçiriyoruz. Yapacağımız fırınlarla birlikte ilçemizde 18 adet taş fırını olacak. Bu yapılan fırınlar yaklaşık 5 milyon 500 bine mal olacak. Tüm mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun’’ diye konuştu.  

Yıllar önce kullandıkları fırının yıkıldığını anlatan Gökçedere Mahallesi Muhtarı Veli Doğan, mahalle halkının en önemli ihtiyaçlarından biri olan fırının yeniden yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, ‘’Mahallemiz ilçe merkezine 3 kilometre olduğundan köy fırını ve ekmeğini soran çok oluyordu. İlçe merkezinden çok kişi geliyor. İnşallah burada herkes ekmeğini hijyenik bir ortamda rahat bir şekilde yapabilecek. Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz’’ dedi.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın özellikle kırsal mahallerde yaşayanlara önemli hizmetler getirdiini aktaran Gökçedere mahalle sakinlerinden İlhami Bayram’da, ‘’Bu iş yapılan iş güzel bir iş. Başkanımız köylere hizmet konusunda hassasiyet gösteriyor. Ondan dolayı da teşekkür ederiz. Eski geleneklerimiz canlanıyor şu anda çok iyi olacağına da kanaat getiriyorum’’ ifadesinde bulundu.

Mahallelerine yapılan fırın nedeniyle teşekkür eden Ağılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Doğan ise, ‘’Mahalle halkımız fırın nedeniyle çok mutlu. Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Baki Bey’e yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Kendilerinden Allah razı olsun’’ dedi.
Mahalle sakinlerini taş fırın yapılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Çubuk Belediyesi 11 yeni taş fırını daha yapıyor