‘Bay Mıstık’ Çubuk’ta Miniklerle Buluştu

featured
service

Çubuk’ta sahnelenen “Bay Mıstık” isimli tiyatro oyunu minikler tarafından ilgiyle izlendi.
Çubuk Belediyesi, Tebessüm Düğün ve Konferans Salonunda ‘Bay Mıstık’ isimli tiyatro gösterisi ücretsiz olarak miniklerle buluştu.

Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Meddah Mustafa Yeşilyurt, tarafından kaleme alınan tiyatroda oyuncular performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Tiyatro gösterisinde anne ve babasıyla beraber bir panayır alanına giden Mustafa’nın orada yaşadığı deneyimlerini keyifli bir dille anlatıldı. Geleneksel Karagöz gösterisi ve 7 coğrafi bölgenin kukla karakterlerle anlatıldığı gösteriden birde minik konser verildi.

“Çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik”

İlk tiyatro gösterisini miniklerle birlikte izleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ‘’Çubuk Belediyesi olarak düzenlediğimiz tiyatroyu miniklerimizle birlikte izledik. Çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Çocuklarımızın bir tebessümü dünyalara bedeldir. Onlara daha güzel daha mutlu ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz’’ dedi.

Belediye başkanına ve ekibine teşekkür eden öğretmenlerden Emre Kılıç, ‘’Çocuklarımızda güzel vakitler geçirdik, çocuklarımız hafızalarında güzel bir anı biriktirdiğini düşünüyorum. İnşallah böyle güzel faaliyetler belediyemiz tarafından sık sık tekrarlanır. Gelemeyen çocuklarımız içinde tekrar yapılırsa çok mutlu oluruz. Oyunlarda ülkemizin farklı bölgelerine değinilmesi çocuklarımızın hangi bölgelerde hangi oyunların olduğunu gördüler. Çocuklarımız yöreleri tanıma fırsatı buldular’’ diye konuştu.

Oyuncuları tebrik eden öğretmenlerden İlyas Arat’da, ‘’Çocuklar için çok güzel oldu, farklı bir anı biriktirdiler. Daha fazla yapılmasını isterim’’ ifadesini kullandı.
Öğrencilerde oyunu ve oyuncuların performansını çok beğendiklerini dile getirdiler.

‘Bay Mıstık’ Çubuk’ta Miniklerle Buluştu