Büğdüz sakinlerinden ‘Sıcak’ çağrı: Doğalgaz istiyoruz

featured
service

Akyurt İlçesi’nin en kalabalık mahallelerinden biri olan Büğdüz, soğuk kış aylarında ısınma sorunlarıyla boğuşmaktan yoruldu. Mahalle sakinleri, uzun süredir devam eden doğalgaz taleplerine cevap alamamış olmanın verdiği sıkıntıyla harekete geçti. Sorulara yanıt bulmak ve seslerini duyurmak amacıyla bir grup mahalle sakini, Akyurt Belediye binasının önünde açıklama yaptı.

Taleplerine rağmen mahallenin doğalgaza kavuşamamasının nedeni olarak gösterilen imar çalışmalarının devam etmesi, mahalle sakinlerini tatmin etmiyor. İmarı olmayan ancak doğalgaz hizmetinden yararlanan bölgelerdeki durumu sorgulayan mahalle sakinleri, ısınma ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini vurguluyor.

“KÖMÜR OLMUŞ 7 BİN LİRA…”
Tüm girişimlerine rağmen sonuç alamamaktan yakınan mahalle sakinleri bir adım daha atarak belediye binası önünde bir araya geldi. Grup adına konuşan Saadet Koçak, yetkililere şu sözlerle seslendi: “Biz Büğdüz köy halkı olarak doğalgaz istiyoruz. Bütün çevre köylerimizde doğalgaz var, sadece bizim köyümüzde yok. İlçeye 3 km. olan bir köyde doğalgaz nasıl olmaz? Biz doğaLgaz istediğimiz zaman bize diyorlar ki; ‘Sizin köyünüzde imar olmadığı için doğalgaz veremiyoruz. Verdikleri çevre köylerde de imar yok. Neden sadece bize bu yapılıyor? Sayın Belediye Başkanı duy sesimizi. Köyün çoğu halkı Akyurt’a geliyor doğalgaz yok diye. Evini terk edip, Akyurt’a gelip oturuyorlar. Bir tüp olmuş 500 lira, bir kömür olmuş 7 bin lira, bir ton kömürle kış çıkmıyor. Biz imar istemiyoruz, doğalgaz istiyoruz”

Açıklamanın ardından belediye yetkililerinden bilgi alan vatandaşlar, doğalgaz hizmetinin verilebilmesi için imar parselasyon çalışmalarının tamamlanması gerektiği yanıtını aldı. İmar parselasyonunun Akyurt Belediyesi’nce tamamlandığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne onay için gönderildiği ancak gelen itirazlar nedeniyle sürecin uzadığı belirtildi.

Büğdüz sakinlerinden ‘Sıcak’ çağrı: Doğalgaz istiyoruz