Baki Demirbaş, Çubuk’ta bir ilki gerçekleştirdi

featured
service

Önce avukat, sonra da belediye başkanı oldu. Baki Demirbaş kimdir? Hadi hep birlikte bakalım. 20 Şubat 1976 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çubuk’ta tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Ailesi ve yakınları onu büyük bir sevinçle yolladı Eskişehir’e. Burcu Balık özelliklerini de taşıyor. Sabırlı, pratik ve hayal dünyası oldukça geniş. İki çocuğu var. İngilizce biliyor, siyasete ilk adımı 2008’de attı. AK Parti’de çeşitli görevler üstlendi. Çubuklular onu gençlik yıllarından bu yana çok iyi tanıyor.

2002’de avukatlığa başladı, çözüm üreten yapısıyla çevresinde sevilen bir isim oldu. İnsani ilişkileri onu yavaş yavaş bugünlere hazırlıyordu. Avukatlık görevine devam ederken hem demokratik süreçlere hem de toplumsal duyarlılığı geliştirip ilçede birlik ve beraberliğe katkı vermek amacıyla 2006-2014 yılları arasında Çubuk Dernekler Federasyonunda genel sekreter olarak görev yaptı.

Siyasi hayatına 2008’de Ak Parti Çubuk İlçe Başkan Yardımcısı olarak adım attı. Bu görev sırası boyunca Seçim İşleri Eğitimciliği, Seçim İşleri Hukukçuluğu görevlerini başarıyla yürüttü.

2013 yılı Kasım ayında AK Parti Çubuk İlçe Başkanı olarak görevlendirildi. Akabinde hukukçuluğu, siyasi deneyimi ve uzlaşmacı kişiliği ile delegelerin teveccühünü kazanarak 30 Kasım 2014 ve 23 Eylül 2017 yılında yapılan 5. ve 6. olağan kongrelerde Ak Parti ilçe başkanı olarak seçildi.

İlçe başkanlığı tecrübesinin ardından 2019 yılında aday gösterildi ve Çubuk’un yeni belediye başkanı oldu. Yaptığı hizmetler ve ilçe halkı tarafından sevilmesi ile 2024’de partisi onu yeniden aday gösterdi. İlçede Ak Parti tarihinde ilk defa üst üste bir belediye başkanı aday gösterilirken seçilmesi durumunda ilçe tarihinde üst üste belediye başkanlığı yapacak ilk belediye başkanı olma ünvanına da sahip olacak. 

Baki Demirbaş, Çubuk’ta bir ilki gerçekleştirdi